Praat met de raad: Lia Prins (GroenLinks) en Johan Limberger (CDA)

Dit is een bericht van de politieke partijen
 

Praat met de raad 

Lia Prins

Fractievoorzitter GroenLinks

 

Vier de feestdagen groen en samen

De Kerst is een feest van samen zijn in een versierd huis, mooi gekleed en lekker eten. In december wordt er meer geld besteed. Dit is niet voor iedereen zo, en niet altijd uit vrije keus. Daarom zijn wij blij met ondernemers en organisaties die zorg dragen dat meer mensen kunnen genieten. Ook wij willen u oproepen om iemand uit te nodigen aan uw tafel die eenzaam is. Of een warme huiskamer te bieden aan uw buur. Of uw energietoeslag te doneren aan de voedselbank of kledingbank.

Een mooi duurzaam alternatief voor een weggooiboom is het adopteren van een  kerstboom. 

Genoeg om te overdenken. Bovenal wens ik u zalige, fijne en prettige kerstdagen en een heel goed, gezond en gelukkig nieuw jaar.

En … als u politieke ambities heeft voor het nieuwe jaar, GroenLinks zoekt nog steeds twee raadscommissieleden. Uw reactie kan naar nm.prins@zwijndrecht.nl of reageer op Facebook gemeente Zwijndrecht,

 

Johan Limberger

Fractievoorzitter CDA

 

Samen buitenruimte

Dat het beheer en onderhoud van de openbare ruimte beter kan daar zijn we het wel met elkaar over eens. Maar wat en hoedan?

We zien de buitenruimte allemaal graag schoon, vrij van zwerfvuil, goed onderhouden en veilig. Maar zo vanzelfsprekend is dat niet, wel een verantwoordelijkheid van ons allemaal.

De gemeente heeft hierin een grote verantwoordelijkheid, maar ook de inwoner heeft hierin een belangrijke rol.

 

Naast samen afval en in de vakken parkeren gaan we met elkaar deze periode de buitenruimte verder verbeteren.

Naast de vele Fixi-meldingen die worden opgepakt is er een start gemaakt met een nieuwe visie voor de buitenruimte, deze visie gaan we samen met inwoners vormgeven. Naast het aanpakken van het reguliere onderhoud bij u in de straat moeten er ook verbeterslagen gemaakt worden op veel gebruikte en zichtbare plekken, en grote locaties als bijvoorbeeld de entreegebieden, buurt- en dorpskern, de winkelcentra en het station.

Dit kunnen we alleen samen, hoe en wat? Dat gaan we met elkaar bepalen.

Binnenkort meer!

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of

mail  j.limberger@Zwijndrecht.nl