Eerste mijlpaal voor Diztrikt 'het nieuwe Zwijndrecht'

Oplevering woningen Sumatralaan

Vorige week was het feest voor de bewoners van de Indische buurt. Woningcorporatie Woonkracht10 en de gemeente vierden met de bewoners de oplevering van de 29 nieuwe, duurzame huurwoningen aan de Sumatralaan. De gasten genoten van een frietje en Indonesische lekkernijen. Bewoner Johan verzorgde de officiële opening en mocht het lint door knippen.

Dé eerste mijlpaal voor Diztrikt!
Het opleveren van de eerste nieuwe woningen aan de Sumatralaan is een mooie mijlpaal voor de gemeente, woningcorporatie Woonkracht10 en voor het project Diztrikt. Liesbeth Groeneveld, directeur-bestuurder van Woonkracht10 benadrukte het doel van de ontwikkelingen in de wijk: “Diztrikt wordt het nieuwe levendige hart van Zwijndrecht. De komende tien jaar pakken we het gebied groot aan en richten we het opnieuw in. Zo geven we een positieve impuls aan de leefbaarheid en het realiseren we een duurzame leefomgeving”.


Ook de Zwijndrechtse wethouder Robert Kreukniet en Chris Kuijpers, directeur-generaal Volkshuisvesting en Bouwen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, waren aanwezig. De Woningbouwimpuls (Wbi) van het Rijk heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze woningen. “We zijn blij dat de bewoners hier nu kunnen wonen. De snelheid waarmee dit gerealiseerd is, is indrukwekkend. Ik ben ook blij met de sociale samenhang die nu in de buurt ontstaat. En het is belangrijk dat we dit samen doen als gemeente en woningcorporatie. Vooral voor de bewoners”, aldus wethouder Robert Kreukniet.

Diztrikt
Diztrikt wordt het nieuwe levendige hart van Zwijndrecht. Centraal gelegen in de omgeving van het station en met alle faciliteiten binnen handbereik. De herinrichting van Diztrikt bestaat uit drie projecten en één daarvan is het Stationskwartier. De komende jaren wordt het gebied verder aangepakt. Ondanks de gespannen woningmarkt gaat de gemeente ervoor om samen met woningcorporaties en marktpartijen te blijven bouwen en een vervolg te geven aan toekomstige projecten.

Meer weten over Diztrikt? Kijk op www.diztrikt.nu en schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Sumatralaan klein