December

 • Praat met de raad: Hilda Rijnaard (PvdA)

  08 december 2022

  Praat met de raad over nieuwe scholen

 • Praat met de raad: Fred Loos (ABZ) Daan Spanjersberg (VVD)

  12 december 2022
 • Welkom op het nieuwjaarsfeest

  05 januari 2023

  Een schitterende start van het nieuwe jaar. Op 9 januari 2023 op het Raadhuisplein. Met oliebollen en warme chocolademelk. Komt u ook?

 • Ieder kind verdient een warme jas

  15 december 2022

  Wist u dat maar liefst 1 op de 9 kinderen in Nederland opgroeit in armoede? Zeker in deze koude wintermaanden is dat een serieus probleem. Dat betekent dat ook in Zwijndrecht in de winter kinderen zonder warme jas naar school gaan. De gemeente Zwijndrecht vindt dat ieder kind een warme jas verdient. Daarom ontvangen meer dan 1200 kinderen voor het zesde jaar de kledingregeling ter waarde van € 75,-. De pas met tegoed wordt halverwege december uitgegeven en is voor kinderen tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen.

 • Praat met de raad: Lia Prins (GroenLinks) en Johan Limberger (CDA)

  15 december 2022
 • Burgemeester Hein van der Loo blikt terug en kijkt vooruit ‘Inwoners die de handen ineenslaan maken me trots’

  20 december 2022

  ‘We leven in een ingewikkelde tijd. In omstandigheden die we ons eerder niet konden voorstellen. Die leiden bij mensen tot verwarring, bezorgdheid en verdriet. Zelfs tot boosheid en verdeeldheid. Tegelijkertijd zorgt deze moeilijke tijd voor energie om er wat aan te doen. Dat inspireert mij om samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties positief te blijven. Stappen naar voren te zetten.’ Burgemeester Hein van der Loo blikt terug op een moeilijk jaar, maar kijkt ook met optimisme vooruit.

 • Inwonersadviesraad is er voor u!

  21 december 2022

  In Zwijndrecht moeten we allemaal mee kunnen doen in de maatschappij. Iedereen moet dezelfde mogelijkheden hebben. Om deze reden heeft de Inwonersadviesraad Zwijndrecht tot taak het college gevraagd en ongevraagd te adviseren en te informeren over alles dat betrekking heeft op het sociaal domein. De Inwonersadviesraad geeft advies namens de inwoners van gemeente Zwijndrecht.

 • Nieuwbouw zwembad De Hoge Devel is klaar

  21 december 2022

  Met de symbolische overdracht van de sleutel aan wethouder Tycho Jansen van sportaccommodaties, heeft projectleider Hein Arntz van Pellikaan Bouwbedrijf B.V. de nieuwbouw van het zwembad De Hoge Devel op 21 december 2022 officieel opgeleverd aan de gemeente.

 • Eerste mijlpaal voor Diztrikt 'het nieuwe Zwijndrecht'

  22 december 2022

  Oplevering woningen Sumatralaan

 • Aanleg glasvezel van start!

  02 januari 2023

  De aanleg van glasvezel kan nu echt beginnen. Delta Fiber gaat de woningen in heel gemeente Zwijndrecht en Heerjansdam van glasvezel voorzien. Op donderdag 22 december is een Samenwerkingsovereenkomst getekend met Delta Fiber. Met de ondertekening van deze overeenkomst zal een belangrijke stap gezet worden om de inwoners toegang te geven tot giga snel internet. Het gaat hierbij om de aanleg en aansluiting voor ca. 21.000 adressen.