Van knikkertegel naar kunstwerkje

Om buitenspelen bij kinderen te stimuleren heeft Valerie de Jong uit Heerjansdam iets bedacht. Ze tovert knikkertegels om tot mooie kunstwerkjes. De nieuwe knikkertegel bij het jeugdhonk aan de Molenwei 1 in Heerjansdam is ook opgefleurd. Op woensdagmiddag 24 augustus werd de knikkertegel feestelijk in gebruik genomen: burgemeester Hein van der Loo en Valerie namen het tegen elkaar op tijdens een potje knikkeren.

Burgemeester, Valerie en SaraValerie vond dat er in haar buurt weinig was voor kinderen om te spelen en wilde hier graag iets aan doen. Als kind knikkerde ze heel graag en dit bracht haar op het idee om een knikkertegel te beschilderen met het wapen van Heerjansdam. Ze nam contact op met PAK AAN! en samen met de gemeente zorgde ze ervoor dat er een knikkertegel werd geplaatst in de Groene Dreef. Dat smaakte naar meer. Vandaar de feestelijke ingebruikname van de volgende knikkertegel. 

Feestelijke middag

Onder toeziend oog van een heleboel kinderen uit Heerjansdam speelden de burgemeester, Valerie en Sara van der Duijn Schouten uit Zwijndrecht (Nederlands Kampioen Knikkeren), een potje knikkeren. Daarna was het de beurt aan de kinderen. De Dorpsraad Heerjansdam had voor hen een leuke verrassing geregeld. Welzijnsorganisatie Diverz regelde het lekkers en organiseerde een feestelijke activiteit tijdens de wekelijkse gratis KidsClub voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar.

Een knikkertegel voor iedere wijk 

Het lijkt Valerie leuk om voor iedere wijk in Zwijndrecht zo'n mooi knikkerputje te maken. Inwoners van gemeente Zwijndrecht kunnen contact opnemen met PAK AAN! als ze de kinderen in hun buurt ook zo'n mooi knikkerputje gunnen. Kijk voor meer informatie op de website van PAK AAN!  of stuur een mail.