Augustus

 • Lintje voor maaltijdbezorger Koos Polak

  05 augustus 2022
 • Aankondiging Week van de Opvoeding

  11 augustus 2022

  In 2022 organiseert het Nederlands Jeugdinstituut van 3 tot en met 9 oktober weer de Week van de Opvoeding. De Week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals.

 • Onderhoud aan website

  16 augustus 2022

  Op 16 augustus vanaf 17.00 uur vinden er werkzaamheden plaats aan deze website. Het kan zijn dat de website dan minder goed werkt en/of dat uw aanvraag iets later dan gebruikelijk wordt verwerkt.

 • Eerstvolgende gemeenteraadsvergadering

  16 augustus 2022

  De raad is op dit moment nog met zomerreces. De eerste vergaderingen na de vakantie zijn op 30 augustus.

 • Fietspad Beethovenlaan tijdelijk afgesloten

  22 augustus 2022
 • Van knikkertegel naar kunstwerkje

  25 augustus 2022

  Om buitenspelen bij kinderen te stimuleren heeft Valerie de Jong uit Heerjansdam iets bedacht. Ze tovert knikkertegels om tot mooie kunstwerkjes. De nieuwe knikkertegel bij het jeugdhonk aan de Molenwei 1 in Heerjansdam is ook opgefleurd. Op woensdagmiddag 24 augustus werd de knikkertegel feestelijk in gebruik genomen: burgemeester Hein van der Loo en Valerie namen het tegen elkaar op tijdens een potje knikkeren.

 • Update Fietspad Beethovenlaan

  24 augustus 2022

  De herstelwerkzaamheden aan het fietspad aan de Beethovenlaan starten donderdag 25 augustus. Om het fietspad zo snel mogelijk weer te kunnen gebruiken, voeren we het werk in delen uit. Wanneer een deel van het fietspad klaar is, kan daar meteen weer over gefietst worden. Daardoor hoeven fietsers – zo min mogelijk – te fietsen op de fietsstrook van de rijbaan.

 • Extra € 500 eenmalige energietoeslag

  25 augustus 2022

  De energiekosten blijven hoog en veroorzaken nog steeds financiële problemen bij inwoners in Zwijndrecht en Heerjansdam. Daarom krijgen mensen met een inkomen lager dan 120% van het wettelijk sociaal minimum, een extra energietoeslag van € 500. Dit zijn de mensen die al eerder een bedrag van € 800 hebben ontvangen.

 • Nieuwe kinderburgemeester en kinderambassadeurs in Zwijndrecht

  30 augustus 2022

  Melle Kramer is de nieuwe kinderburgemeester van Zwijndrecht. In de gemeenteraadsvergadering van 30 augustus 2022 droeg Jaylinn Addink, de kinderburgemeester van het afgelopen jaar, de ambtsketen over. Ook de elf kinderambassadeurs zijn benoemd: Manou, Mats, Mario, Jesse, Ata, Thijs, Wouter, Sascha Loïs, Norah, Ruben en Fenne. Samen gaan zij nadenken over onderwerpen die zij belangrijk vinden voor Zwijndrecht.