Energietoeslag voor inwoners met laag inkomen

De prijzen van elektriciteit en gas zijn hard gestegen. Het Rijk heeft daarom voor alle huishoudens in Nederland de belasting op energie verlaagd. Voor huishoudens met een laag inkomen is er een extra regeling om de pijn van de stijgende energiekosten te verzachten. Inwoners van Zwijndrecht die recht hebben op deze energietoeslag, ontvangen die van de Sociale Dienst Drechtsteden.

Zelf aanvragen

De Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) maakt het geld sinds 11 april automatisch over aan mensen van wie bekend is dat ze recht hebben op de energietoeslag. Maar er is ook een groep inwoners die wel recht heeft op de energietoeslag maar die niet bekend is bij de SDD. Zij kunnen de energietoeslag vanaf vandaag (dinsdag 19 april) zelf aanvragen via rebrand.ly/sddeenmaligeenergietoeslag.

Voor wie is de energietoeslag bedoeld?

De energietoeslag is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm. Alle huishoudens met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm hebben recht op een vergoeding van 800 euro. Huishoudens met een inkomen tussen de 120 en 130 procent ontvangen 600 euro. Kijk voor meer informatie op rebrand.ly/sddopwelkefinancieleondersteuninghebikrecht

Hulp bij het aanvragen

Inwoners van Zwijndrecht die hulp nodig hebben bij het aanvragen van de energietoeslag kunnen terecht bij het Vivera Sociaal Wijkteam (www.viverasociaalwijkteam.nl/spreekuren). Ook de sociaal raadslieden in het gemeentehuis kunnen helpen. In dat geval is het nodig om een afspraak te maken via sociaalraadslieden@zwijndrecht.nl of 078-7703720.

Zelf energiebesparen

Door zelf energie te besparen, kan de rekening voor gas en elektriciteit ook lager uitvallen. Tips over het besparen van energie staan ook op www.zwijndrechtgaatduurzaam.nl.
 

Zonnepanelen