Zwijndrechtse Beweegroute geopend!

Op vrijdag 15 april 2022 organiseerde QR-FIT samen met de gemeente Zwijndrecht een sportieve ochtend om de Zwijndrechtse Beweegroute te openen. Samen met een trainer van QR-Fit wandelden of rende deelnemers de beweegroute en kregen zij sportieve oefeningen en tips mee op eigen niveau!

De route

De Zwijndrechtse Beweegroute is een route van +/- vijf kilometer die inwoners zowel wandelend als rennend af kunnen leggen. Langs de route staan dertien palen met een QR-code. Via deze QR-code kunnen inwoners beweegoefeningen downloaden op verschillende niveaus en direct uitvoeren. Het aanbod aan oefeningen wisselt elke dag, zodat de route uitdagend blijft. Op verschillende plekken geven gekleurde voeten en witte pijlen op de grond de looprichting aan.

Bekijk de route op de kaart

Scan je fit!

Wethouder Ronald de Meij (sport): "Ik vind het ontzettend mooi en belangrijk dat er in Zwijndrecht een beweegroute is waar iedereen in de buitenlucht kan sporten. Deze route biedt een mooi wandel- of hardlooprondje en uitdagende oefeningen dichtbij huis aan. Zo maken we de drempel om te gaan sporten of bewegen voor inwoners een stuk kleiner. Dus download de app, scan de QR-codes langs de route en beweeg je fit!"

Lokaal Sportakkoord

Met het Lokaal Sportakkoord wil Zwijndrecht ervoor zorgen dat iedereen mee kan bewegen. Ongeacht leeftijd, beperking, overtuiging en afkomst. De Zwijndrechtse Beweegroute is een idee van verschillende initiatiefnemers van dit akkoord. De initiatiefnemers deden hun inspiratie voor deze QR-beweegroute op tijdens de Olympische kwalificatiewedstrijden in Rio de Janeiro.

QR-FIT app

De QR-FIT app is gratis te downloaden via alle appstores. Met de app kun je de QR-codes langs de route scannen voor een uitgebreid aanbod aan oefeningen.