Aanstormende cyber agents op OBS De Dolfijn en De Twee Wieken

Ongeveer 250 leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van OBS De Dolfijn en De Twee Wieken worden de komende tijd opgeleid tot junior cyber agent. Dit gebeurt aan de hand van de online game HackShield. Burgemeester Hein van der Loo ging samen met wijkagent Maarten Westerveld op bezoek bij deze schoollocaties van Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden (OZHW). Zij gingen in gesprek met de leerlingen over veilig internetten en online gevaar.

Kinderen zijn veel online. Dat is leuk en vaak ook leerzaam. De burgemeester legt uit dat er ook gevaren zijn: "Denk aan agressie, diefstal en misbruik. Samen willen we Zwijndrecht veilig houden, ook op het internet." 

Leerzaam bezoek

De Dolfijn en De Twee Wieken vinden het belangrijk dat hun leerlingen digitaal vaardig zijn. Mediawijsheid hoort daarbij. Daarom gaan ze aan de slag met HackShield. Spelenderwijs ontdekken de leerlingen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en hoe ze zichzelf en hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. De kinderen stelden de burgemeester en wijkagent volop vragen als: Wat doet een cyber agent? Hoe kan een hacker je gegevens stelen? Hoe ziet een hacker er uit? Zo kwamen de leerlingen al veel te weten over cybercriminaliteit. De kinderen gaan nu samen met hun leerkrachten verder in de klas om meer te leren over online veiligheid. Op deze manier werken we samen met OZHW aan een veilig Zwijndrecht. 

Iedereen kan HackShield spelen

HackShield is een gratis, online game voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Thuis spelen kan ook! Kijk voor meer informatie op: www.zwijndrecht.nl/hackshield.
 

Bezoek De Dolfijn Bezoek De Twee Wieken