April

 • Gymzaal De Bazuin feestelijk geopend

  04 april 2022

  De ruim zeshonderd leerlingen van basisscholen Develhoek en De Notenbalk hebben een nieuwe gymzaal. Wethouder Jos Huizinga en topsporter Chantalle Zijderveld hebben maandag samen de officiële opening verricht. Aansluitend was er een kinderpersconferentie waar leerlingen vragen konden stellen.

 • Zwijndrechtse Beweegroute geopend!

  15 april 2022

  Op vrijdag 15 april 2022 organiseerde QR-FIT samen met de gemeente Zwijndrecht een sportieve ochtend om de Zwijndrechtse Beweegroute te openen. Samen met een trainer van QR-Fit wandelden of rende deelnemers de beweegroute en kregen zij sportieve oefeningen en tips mee op eigen niveau!

 • Opening Bibliotheek Aanzet in Wijkcentrum Kubiek

  13 april 2022

  Op woensdag 6 april hebben wethouder Ronald de Meij en directeur van de bibliotheek Aanzet Ankie Kesseler het nieuwe afhaalpunt van de bibliotheek in wijkcentrum Kubiek feestelijk geopend.

 • Fitheidstesten geven inzicht in gezondheid

  13 april 2022

  Inwoners van Zwijndrecht van 65 jaar en ouder met beginnende gezondheidsklachten kunnen zich aanmelden voor de gratis fitheidstesten. Deze vinden plaats op woensdag 4 mei 2022 in Hart van Meerdervoort, Perkstraat 57.

 • Aanstormende cyber agents op OBS De Dolfijn en De Twee Wieken

  14 april 2022

  Ongeveer 250 leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van OBS De Dolfijn en De Twee Wieken worden de komende tijd opgeleid tot junior cyber agent. Dit gebeurt aan de hand van de online game HackShield. Burgemeester Hein van der Loo ging samen met wijkagent Maarten Westerveld op bezoek bij deze schoollocaties van Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden (OZHW). Zij gingen in gesprek met de leerlingen over veilig internetten en online gevaar.

 • Energietoeslag voor inwoners met laag inkomen

  19 april 2022

  De prijzen van elektriciteit en gas zijn hard gestegen. Het Rijk heeft daarom voor alle huishoudens in Nederland de belasting op energie verlaagd. Voor huishoudens met een laag inkomen is er een extra regeling om de pijn van de stijgende energiekosten te verzachten. Inwoners van Zwijndrecht die recht hebben op deze energietoeslag, ontvangen die van de Sociale Dienst Drechtsteden.

 • Zaterdag 14 mei: Natuuractiviteiten voor Scharrelkids in Zwijndrecht

  21 april 2022

  Op zaterdag 14 mei 2022, van 13.00 tot 15.00 uur, zijn er weer natuuractiviteiten voor de jeugd.

 • Zwijndrechtse Heugel voor Gerja Eijk-Stofregen

  23 april 2022

  Gerja Eijk-Stofregen uit Heerjansdam is vrijdag 22 april 2022 onderscheiden met 'De Zwijndrechtse Heugel'. Burgemeester Hein van der Loo reikte namens het gemeentebestuur van Zwijndrecht de gemeentelijke onderscheiding uit aan het verraste bestuurslid van Landelijke Ruitersportvereniging en Ponyclub de Develruiters uit Heerjansdam.

 • Lintjesregen: acht Koninklijke Onderscheidingen

  26 april 2022

  Op dinsdag 26 april 2022 hebben 6 inwoners van Zwijndrecht en 2 inwoners van Heerjansdam een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. In Spektakel Zwijndrecht stond burgemeester Hein van der Loo stil bij hun uitzonderlijke verdiensten voor de samenleving en reikte hij hen het lintje uit.

 • Herdenking 4 mei 2022 in Zwijndrecht en Heerjansdam

  28 april 2022

  Dit jaar is er in Zwijndrecht en Heerjansdam weer een Dodenherdenking met publiek, zoals gebruikelijk. In de afgelopen twee jaar was dit vanwege corona niet mogelijk. Op 4 mei herdenken we alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Ook herdenken we de slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog.