Vacature lid raad van commissarissen Sportbedrijf Zwijndrecht

Sportbedrijf Zwijndrecht is per 1 januari 2022 een nieuwe maatschappelijke organisatie. De gemeente Zwijndrecht is de enige aandeelhouder van deze besloten vennootschap. Het Sportbedrijf Zwijndrecht zorgt voor het beheer, onderhoud en de exploitatie van sportaccommodaties. Voor het te starten sportbedrijf zijn we op zoek naar kandidaten voor de functie van 'lid van raad van commissarissen'.

De medewerkers van het Sportbedrijf Zwijndrecht zijn makkelijk bereikbaar en sturen scherp op de kosten. Ze stimuleren het gebruik van de accommodaties voor sport, vrije tijd en een diversiteit aan maatschappelijke activiteiten. Het Sportbedrijf Zwijndrecht wordt zowel adviseur als aanspreekpunt voor de gemeente, inwoners, lokale verenigingen en sport- en welzijnsorganisaties.

Groei

Het Sportbedrijf Zwijndrecht zal de komende jaren verder groeien. In de eerste periode is het sportbedrijf verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van zwembad De Hoge Devel. Dat wordt begin 2023 vervangen door een nieuwe zwemaccommodatie in het Develpark. Het is de bedoeling dat het Sportbedrijf Zwijndrecht verantwoordelijk wordt voor meer gemeentelijke sportaccommodaties. De organisatie heeft bij de start een formatie van 14 fte, aangestuurd door een directeur-bestuurder. Deze rapporteert aan de raad van commissarissen, die uit drie leden bestaat.

Vacature

De gemeente is namens het Sportbedrijf Zwijndrecht op zoek naar kandidaten die beschikbaar zijn voor de functie van 'lid raad van commissarissen Sportbedrijf Zwijndrecht BV'. Lees meer over het profiel en de taken van de raad van commississarissen en de vacature op de webpagina van het Sportbedrijf Zwijndrecht. Reageren kan tot maandag 1 november 2021.