Praat met de raad: Mirjam Slobbe-Voogt (CDA) en Fred Loos (ABZ)

Dit is een bericht van de politieke partijen 

Fred Loos

Fractievoorzitter ABZ

Terug van vakantie, nieuwe regering is nog ver weg.

Wij hopen dat u net als wij een fijne zomervakantie achter de rug heeft met of zonder beperkingen door de pandemie. Eind september krijgen we een nieuwe update en weten we waar we dan aan toe zijn en kunnen we meer dan nu.

Beslissingen te nemen door een demissionair kabinet. Waar verkiezingen voor gehouden nu al weer 6 maanden geleden. Maar het uitzicht op een nieuw kabinet er niet is. Partij A wil niet met B of niet met een combinatie van D en E. Of de achterban van C wil niet met A enz. enz. Wij zijn dan toch maar reuzeblij met de wijze waarop de vorming van het college in Zwijndrecht plaatsvindt.

Daarbij is geen enkele partij buiten gesloten. Heeft het proces zich in de openbaarheid voltrokken zodat u als u het gehele proces had kunnen volgen. Een voorbeeld voor Den Haag, sluit niemand uit. Maak met elkaar een regeerakkoord en kies vervolgens de juiste bewindslieden. Alles in de openbaarheid en niet achter gesloten deuren. Onder leiding van personen die U en wij niet gekozen hebben. 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht, www.facebook.com/abzwijndrecht/

via e-mail f.loos@zwijndrecht.nl

-------------------------

 

Mirjam Slobbe-Voogt

Raadslid CDA

Zeggenschap is niet hetzelfde als voor het zeggen hebben

Ruim 7 jaar gelden werd ik gemeenteraadslid. Gekozen volksvertegenwoordiger zijn brengt veel verantwoordelijkheden en taken met zich mee, waarbij ik het in contact zijn met de inwoners van groot belang vind. Tijdens de raadsvergadering van 13 juli (kadernota; de vergadering waarin plannen voor het komende jaar worden besproken) bespraken we nogmaals met elkaar dat het betrekken van inwoners belangrijk is. Dat dit in de praktijk soms erg ingewikkeld is, blijkt ook. Verwachtingen van raad, inwoners, college, ondernemers kunnen tegenstrijdig zijn. Over dit dilemma moet de komende tijd nog veel gesproken worden. Daarom vindt ook het CDA dat communicatie en wat we van elkaar kunnen verwachten, beter moet worden vormgegeven vanuit de gemeente om zo samen tot een mooier Zwijndrecht te komen.

Op naar een toekomst waarin ieder die zich uitspreekt, zich gehoord voelt, ondanks dat  het soms anders kan gaan dan verwacht.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of via e-mail M.Slobbe-Voogt@zwijndrecht.nl