Opvoedkrant met handige tips voor ouders

Alle kinderen verdienen een gezonde en fijne omgeving om op te groeien. Het opvoeden van kinderen en jongeren is heel belangrijk maar soms best lastig. Als ouder loop je regelmatig tegen vragen en twijfels aan. Daarom is het goed om te weten dat je er niet alleen voor staat.

cover opvoedkrantIn de Week van de Opvoeding (van 4 tot en met 10 oktober) besteden we hier extra aandacht aan. Daarom hebben wij een opvoedkrant gemaakt met tips en adviezen over opvoeding. Ook kun je daarin lezen waar je in Zwijndrecht terecht kunt met vragen en informatie over opvoeding.

Dit jaar is het thema voor de Week van de Opvoeding: ‘Vertel eens..’. Iedereen heeft verhalen en ervaringen met opvoeden. Door hier met elkaar over te praten zal je zien dat andere ouders met dezelfde vragen zitten. En misschien hoor je oplossingen waar je zelf nog niet aan gedacht hebt. Daarom willen we je oproepen je ervaringen en vragen te delen met andere ouders, familie, vrienden, andere opvoeders en deskundigen. En het kan ook al heel dichtbij: vraag je kinderen hoe hun dag was, wat ze spannend of leuk vonden. Zo ontstaan verhalen en een sterkere band in het gezin. We kunnen zoveel van elkaar leren!

Lees de opvoedkrant

Wil jij graag de opvoedkrant lezen met handige tips en informatie over opvoeding? Je kunt de krant ophalen bij het gemeentehuis, de wijkcentra en bibliotheek. Of klik hier voor de digitale versie.
Heb je nog andere vragen dan kun je ook altijd een mail sturen naar weekvandeopvoeding@zwijndrecht.nl

Winactie voor kinderen: Doe jij ook mee?

Het thema van deze krant is ‘vertel eens’. Onze vraag aan jou is: wat doe je als je voor één dag de baas bij jou thuis mag zijn. Alles mag! Schrijf een verhaal, maak een video clip, teken of knutsel een kunstwerk waarin deze vraag centraal staat. Heb je een ander creatief idee: voel je vrij! Doe mee en maak kans op één van de Intertoys bonnen van €25,- / €10,- of €5,-

Stuur je inzending voor 10 oktober naar weekvandeopvoeding@zwijndrecht.nl of plaats deze op Facebook, Instagram of Youtube met vermelding van #weekvandeopvoedingzwijndrecht
De winnaars maken we de week daarna bekend!


boek tischa neveWinactie boek Tischa Neve: 'Kijk zo gaat dat'

We mogen het boek 'Kijk zo gaat dat' van Tischa Neve weggeven! In het boek staan leuke voorleesverhalen, maar ook spannende gebeurtenissen voor kinderen. Na het voorlezen kun je er samen met je kind over napraten. Wil jij dit boek winnen? Stuur dan je gegevens dan uiterlijk 10 oktober per mail naar weekvandeopvoeding@zwijndrecht.nl (de winnaar krijgt dan de week daarna een persoonlijk bericht).