Opening expositie Picture This! in KunZt Zwijndrecht

Ontdek de prentenboekmakers van de toekomst

Van 26 september t/m 24 oktober 2021 zijn in KunZt Zwijndrecht winnende werken van de Picture This!-illustratiewedstrijd te zien. Picture This! is een internationale illustratiewedstrijd voor de prentenboekenmakers van de toekomst. De feestelijke opening van de expositie is op vrijdag 24 september.

Uitgeverij Lemniscaat organiseert deze wedstrijd sinds 2014, in samenwerking met uitgeverijen en instanties uit Engeland, Duitsland en Zuid-Afrika. Doel van de wedstrijd is om nieuw talent te ontdekken, aan te moedigen en een podium te bieden.

Winnende illustraties bij KunZt

De winnende werken zijn te zien op verschillende locaties in de deelnemende landen. En binnenkort dus ook in KunZt! Naast de winnende internationale illustraties uit 2021, kunt u ook de illustraties van de Nederlandse winnaars uit 2020 bekijken. Eerdere Nederlandse winnaars van de Picture This!-illustratiewedstrijd zijn onder anderen Freya Hartas, Daphne Louter, Marieke Nelissen en Evelien Jagtman, van wie werk bij Lemniscaat verscheen. 

Kom naar de feestelijke opening

Op 24 september wordt de expositie feestelijke geopend door wethouder Ronald de Meij van cultuur en u kunt daarbij zijn. Geniet onder het genot van een drankje en muzikale klanken als eerste van deze prachtige expositie. Vanwege de coronamaatregelen is het nodig om te reserveren via www.kunztzwijndrecht.nl/picturethis. Reserveren kan voor het tijdsblok van 16:30 - 17:15 uur of van 17:30 - 18:15 uur. 

Diverse activiteiten

In de periode dat de expositie te zien is in KunZt zijn er verschillende activiteiten. Denk aan een workshop voor volwassenen van Dian Folkersma. Haar werken zijn te zien tijdens de expositie en zij geeft uitleg over de speciale 'gouache-resist'-techniek die zij gebruikt. Deelnemers gaan daarna ook zelf aan de slag. Ook voor kinderen zijn er verschillende activiteiten, zoals voorlezen en een workshop waarbij kinderen een zelf bedacht personage gaan tekenen. Voor alle activiteiten is reserveren verplicht. Dit kan via www.kunztzwijndrecht.nl/picturethis.

Poster Picture This! Kunzt