Langer op de fiets met Doortrappen

Kent u 'Doortrappen' al? Een project om fietsongevallen bij 60-plussers te verminderen en fietsers langer mobiel te houden op een veilige manier. Sinds 7 juli 2021 is de gemeente Zwijndrecht officieel Doortrap-gemeente.

Tijdens de kick-off dag konden verschillende mensen al kennismaken met het project. 

Gevarieerde bijeenkomsten

De komende tijd gaan de Vivera sportcoaches invulling geven aan het project. Zij organiseren een reeks van 7 gezellige, informatieve bijeenkomsten om iedereen veilig in het zadel te houden. De bijeenkomsten zijn op donderdagochtend in samenwerking met (lokale) partners. Er komen verschillende thema's aan bod. Denk bijvoorbeeld aan een wijkagent die komt vertellen over verkeersveiligheid; Veilig Verkeer Nederland die tips geeft tijdens een fietsparcours; een fietsenmaker voor een fiets-check; en tips van een fysiotherapeut om soepel en sterk te kunnen blijven fietsen. Ook organiseren de sportcoaches een leuk fiets-uitje, waarbij de deelnemers meteen in de praktijk leren om in groepen te fietsen.

Aanmelden

Bent u 60-plusser en heeft u interesse om de bijeenkomsten bij te wonen? Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar: julia@fitmakers.nl.

Programma

Doortrappen