Praat met de raad; Sabine Schipper (D66) en Evert Jan van de Mheen (CDA)

Dit is een bericht vanuit de politieke partijen

 

 

Praat met de raad

Sabine Schipper

Fractievoorzitter D66

 

Jezelf zijn

Bij het schrijven van deze column dacht ik: het is ongelofelijk dat nog steeds columns geschreven worden over jezelf kunnen zijn. Of eigenlijk, het gebrek aan jezelf kunnen zijn.

Waarom kan (anno 2021) nog steeds niet iedereen zichzelf zijn? Kan niet iedereen houden van wie ze houden? Er uitzien zoals ze er uit (willen) zien? Kleden zoals ze zich kleden? Waarom worden hier nog steeds columns over geschreven?

De reden is even simpel als schrijnend: omdat het nodig is. Omdat (ook in Nederland) mensen mishandeld, gediscrimineerd en gepest worden omdat ze houden van wie ze houden, uitzien zoals ze er uitzien en kleden zoals ze zich kleden. Omdat… ze zichzelf zijn.

Dus laten we columns schrijven! En laten we het gesprek aangaan.

Tot het niet meer nodig is. 

Tot iedereen zichzelf kan zijn.

PS: 11 oktober was het coming out day en werd in Zwijndrecht de regenboogvlag gehesen. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op: www.coc.nl.

 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail SK.Schipper@zwijndrecht.nl

 

Evert Jan van de Mheen

Fractievoorzitter CDA

 

Eenzaamheid

Afgelopen week was het de week van de eenzaamheid. Een moment om je te realiseren dat er eenzaamheid is. Als CDA hebben we daarom afgelopen week bij een aantal ouderen een bloemetje bezorgd. Tegelijk realiseer je je dat eenzaamheid niet alleen voorbehouden is aan ouderen. Uit de verhalen die je hoort en uit wat je ziet, kun je opmaken dat er eenzaamheid is. Gelukkig niet bij iedereen, want bij sommigen straalt het plezier er nog echt vanaf. Toch hoor je ook de moeite om de dag door te komen, omdat je bijvoorbeeld na een lang huwelijk je partner verloren hebt of omdat je altijd al moeite hebt gehad met contacten. Natuurlijk weten we dat een bloemetje eenzaamheid niet oplost, want een plantje is leuk, maar het praat niet terug. Het doet je weer beseffen dat het de moeite waard is om naar elkaar om te kijken. Misschien dragen we dan een steentje bij om de dag voor een ander toch een beetje vrolijker te maken.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail E.vande.Mheen@zwijndrecht.nl