Gemeente Zwijndrecht biedt hulp bij het aanmaken van een coronabewijs

Sinds 25 september 2021 heeft iedereen een coronabewijs nodig om uit eten te gaan, theater of bioscoop te bezoeken of naar een sportwedstrijd te gaan. Een coronabewijs kan een digitaal of papieren bewijs zijn. Het is niet voor iedereen makkelijk om zelf aan een coronabewijs te komen. U kunt voor hulp terecht bij bibliotheek Walburg en nu ook bij de Sociaal Raadslieden van de gemeente

Sociaal Raadslieden

De Sociaal Raadslieden zijn bereikbaar op telefoonnummer (078) 770 3720 op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 08.30 en 12.00 uur en dinsdagmiddag van 13.30 - 15.30 uur. Indien mogelijk, geven de Sociaal Raadslieden u direct antwoord op uw vraag. Indien u liever op het gemeentehuis langskomt, kunt u telefonisch met de Sociaal Raadslieden een afspraak maken. 

Wat heeft u nodig om een coronabewijs aan te maken? 

De Sociaal Raadslieden kunnen u met uw aanvraag helpen als u uw DigiD en identiteitsbewijs meeneemt én u:
-    Volledig bent gevaccineerd tegen corona
-    Hersteld bent van corona (niet meer dan 180 dagen geleden)
-    Negatief bent getest op corona (niet meer dan 24 uur geleden)

Geen DigiD, maar wel recht op een coronabewijs?

Als u geen DigiD heeft, hebben wij uw Burgerservicenummer (BSN) en postcode nodig. Daarmee kunnen wij voor u een papieren coronabewijs aanvragen via de corona telefoonlijn. Uw BSN staat bijvoorbeeld op uw identiteitsbewijs, rijbewijs of zorgpas. 

Als u uw coronabewijs zonder DigiD aanvraagt, ontvangt u het coronabewijs per post. Houd er rekening mee dat het vijf dagen kan duren om uw coronabewijs per post te ontvangen.