De Toermalijn ontvangt SCHOOL op SEEF verkeersveiligheidslabel

Katholieke basisschool De Toermalijn heeft vrijdag 8 oktober uit handen van wethouder Jos Huizinga van de gemeente Zwijndrecht het 'SCHOOL op SEEF’ certificaat ontvangen. Het veiligheidslabel is voor beide locaties; aan de Emmastraat en aan de Schaepmanlaan. Het is inmiddels de zevende basisschool in Zwijndrecht met een verkeersveiligheidslabel.

Wethouder Jos Huizinga (Mobiliteit) vindt het belangrijk dat scholen aandacht besteden aan verkeersveiligheid. “Zo min mogelijk verkeersongelukken staat bij de gemeente Zwijndrecht hoog op de agenda. En dat kunnen we alleen bereiken met elkaar. Bij deze verkeerslessen zijn leerkrachten, leerlingen, maar ook ouders betrokken. Zeven scholen in Zwijndrecht die meedoen met het verkeersproject SCHOOL op SEEF is een heel mooi aantal. Hopelijk worden dat er dit schooljaar nog meer.”

Fietsparcours

Om de uitreiking een feestelijk tintje te geven had schoolassistent Janneke Gijzen het schoolplein versierd en samen met de kinderen een fietsparcours in elkaar gezet op het schoolplein. Onder toeziend oog van de leerlingen fietsten de wethouder en schooldirecteur Koen van de Geneugten over een rotonde en stopten ze netjes voor een zebrapad. Tenslotte onthulde Huizinga samen met kinderburgemeester Jaylinn Addink het label. Daarna kregen alle kinderen een cadeautje.

Veilig naar school

Veel kinderen op de locatie Emmastraat komen van een schippersinternaat. Zij gaan allemaal lopend naar school. Een veilige verkeersomgeving waar iedereen de verkeersregels kent, is dan heel belangrijk. Schooldirecteur Koen van de Geneugten: “SCHOOL op SEEF is een ontzettend mooi initiatief van de gemeente Zwijndrecht en VVN/ROV om 'onze' kinderen weer een stukje veiliger in het verkeer deel te laten nemen.”

De overige scholen in Zwijndrecht met een verkeersveiligheidslabel zijn: Kindcentrum Juliana, Kindcentrum De Kim, Kindcentrum Notenbalk, OBS de Dolfijn - locatie Hart van Meerdervoort en locatie Sterrenwacht, De Tandem en De Toermalijn.

SCHOOL op SEEF

SCHOOL op SEEF (www.schoolopseef.nl) is het regionaal praktische verkeerseducatieprogramma waaraan de gemeente Zwijndrecht meedoet en waarbij iedereen een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio Drechtsteden. Deelname aan SCHOOL op SEEF is kosteloos voor scholen. 
 

SCHOOL op SEEF label De Toermalijn