Praat met de raad: Daniella Verspaandonk (VVD) en Fred Loos (ABZ)

Dit zijn berichten van de Zwijndrechtse politieke partijen

 

Fred Loos

Fractievoorzitter ABZ

 

Vuurwerkoverlast melden in Fixi

Wij hebben onlangs een gesprek gevoerd in de raad over nut en noodzaak van georganiseerde vuurwerkshow met Dordrecht, wat ons € 20.000 gaat kosten. Geld wat ABZ wil uitgeven aan handhaving van het afsteken van illegaal vuurwerk. Helaas is een minderheid het daarmee eens en vindt de meerderheid dit een mooie opmaat naar misschien wel een totaal vuurwerkverbod.

 ABZ wil dit geld gebruiken voor de handhaving in de aanloop naar 31 december. Waar wij nu al geconfronteerd worden met het geknal. Iedereen is het er mee eens dat wij hierop moeten handhaven. Het college is het hier ook mee eens, echter gevolgd door de opmerking dat er weinig meldingen zijn van deze overlast.

 Wij roepen u dan ook op om bij elke gewaarwording van het afsteken van vuurwerk dit te melden via Fixi, via de app op uw telefoon of via de website www.fixi.nl. Laat de gemeente weten waar en wanneer dit gebeurt. Door het aantal meldingen verwachten wij dan ook handhaving op de hotspots mochten deze er zijn.

 Melden, melden, melden is wat wij van u vragen. Help ons in de strijd tegen het illegale vuurwerk om het legale te kunnen behouden.

 Reageren kan via Facebook gemeente Zwijndrecht of via www.facebook.com/abzwijndrecht/ of mail f.loos@zwijndrecht.nl.

 

 

 

Daniella Verspaandonk

Raadslid VVD

 

Evenementen in Zwijndrecht

Zwijndrecht is een leuke plek om in te wonen, maar hoe maken we het nog aantrekkelijker en hoe zorgen we dat er meer te doen is in Zwijndrecht, we kunnen evenementen gaan organiseren. Afgelopen dinsdag is dit door de raad besproken en met een positief geluid was merendeel het er mee eens dat we meer evenementen kunnen gaan organiseren in de lente en zomer, leuk voor de jeugd en eigenlijk voor iedereen! Wel vinden wij als VVD dat er rekening gehouden moet worden met de veiligheid van bezoekers en omwonende, ook vinden wij dat de overlast beperkt moet blijven want het moet een toevoeging zijn voor onze gemeente!  Een leuk vooruitzicht en hopelijk kunnen we snel aan de slag!

Reageren kan via Facebook gemeente Zwijndrecht of mail  d.verspaandonk@zwijndrecht.nl