Praad met de raad: Hilda Rijnaard (PvdA)

Dit is een bericht van de politieke partij PvdA

Praat met de raad

Hilda Rijnaard

Raadscommissielid PvdA

 

Energiearmoede

Tijdens de behandeling van de begroting op dinsdag 9 november viel het woord energiearmoede. Ik heb eens opgezocht wat dat nu precies is. Het is een situatie waarin een huishouden moeite heeft om de maandelijkse energierekening te betalen. Vanwege gebrek aan financiële middelen of wegens de staat van een woning is het moeilijk voor deze groep mensen om te voldoen aan verwarmingsbehoeften.

We weten dat de gemeente Zwijndrecht duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en dat is natuurlijk terecht. We zijn al volop bezig met de energietransitie. Van ledlamp tot van het gas af, er is flink over nagedacht hoe alles aangepakt zou kunnen worden.

Die energiearmoede vind ik echt wel iets om goed in de gaten te houden. Het is nogal wat om steeds over veranderingen te horen, waar je graag aan mee wil doen, maar die geld kosten. Geld dat je niet hebt.

De PvdA wil deze mensen niet in de kou laten staan. Er moet een beleid op komen. Hoe laten we deze mensen meedoen? Hoe zorgen we dat deze mensen er niet nog meer problemen bij krijgen? Hoe zorgen we ervoor dat de energietransitie woonlasten neutraal is?

Er is op dit gebied door alle partijen nog veel te doen!

 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail mh.rijnaard@zwijndrecht.nl