Praat met de raad: Johan Limberger (CDA)

Nieuwsbericht van de fractie CDA

 

Praat met de raad: Johan Limberger

Overheid als veroorzaker van schulden

Helaas is de overheid nog vaak de veroorzaker van schulden, de impact van de toeslagenaffaire op gedupeerden is ongekend, met deze schrijnende situaties zijn en worden we nog steeds geconfronteerd.

Reeds eerder heeft het CDA Zwijndrecht het college vragen gesteld over gedupeerden van de toeslagenaffaire in Zwijndrecht. Deze problemen gaan veel verder dan financiële problemen, zoals gezondheid, werk, woning en relatie.

Een aantal inwoners van Zwijndrecht is inmiddels in beeld, of dat compleet is weten we niet. Door privacyregels kunnen gemeentes deze gezinnen niet zelf benaderen.

Waar de gemeente deze mensen juist wil helpen, is ook te begrijpen dat men zich niet zelf meldt, het vertrouwen in de overheid is drastisch beschadigd.

Ook voor het CDA is het er alles aangelegen om vanuit de gemeente deze mensen te helpen, we houden dit nauwlettend in de gaten.

Mocht u vragen of problemen hebben gekregen door de toeslagenaffaire dan kunt u altijd contact opnemen met de gemeente/Vivera wijkteam, met mij contact opnemen mag ook.

 

Reageer kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail j.limberger@Zwijndrecht.nl