Praat met de raad: Fred Loos (ABZ)

Dit is een bericht van de politieke partij ABZ 

 

Hoe is het toch mogelijk “extra geld nodig voor kunstgrasvelden”?

 

De gemeenteraad en de diverse voetbalverenigingen zijn deze week geïnformeerd over het feit dat het niet tijdig lukt om de beloofde kunstgrasvelden aan te leggen. Hiervoor worden de diverse redenen genoemd als de commotie rond het rubbergranulaat, de verwerking van de oude kunststofmatten en prijsstijgingen. Allemaal waar, maar?

Waarom lukt het onze gemeente niet op basis van een besluit in 2019 om dit al geregeld te hebben waar andere gemeenten dit wel gelukt is in een kortere periode. Als voorbeeld de gemeente Vorden, besluit over kunstgrasvelden in juli 2020 genomen, geopend in 2021. De kosten waren geraamd op € 350.000. Of de gemeente Krimpenerwaard die in december 2019 een besluit namen en het veld in augustus 2020  geopend hebben. De kosten waren geraamd op € 400.000.

Ons besluit is genomen in juli 2019, dan had het hier toch ook moeten lukken, waarom dat toch niet? We gaan hierover het gesprek met de wethouder aan die ons nog verder mag uitleggen waarom het elders wel kan en bij ons niet. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht, www.facebook.com/abzwijndrecht/

via e-mail f.loos@zwijndrecht.nl.