Gemeente Zwijndrecht geeft geveltuintjes weg

Voor het tweede jaar op rij geven we als gemeente geveltuintjes weg. Inwoners kunnen een geveltuintje aanvragen en wij leggen het gratis aan. Een geveltuintje biedt veel voordelen. Het maakt de straat groener én is ook nog eens goed voor het klimaat.

Een geveltuintje is een strook planten tegen de gevel van het huis. Het heeft de breedte van één of twee stoeptegels. Ideaal dus voor woningen die geen voortuin hebben. 

Veel voordelen

Geveltuin ZwijndrechtEen geveltuintje biedt veel voordelen. Natuurlijk maakt het de straat groener en fleuriger. Maar meer groen zorgt op hete dagen ook voor verkoeling in de straat. En als je een klimplant in het geveltuintje zet, zorgt dit voor verkoeling van de woning. Ook nemen planten water op, waardoor er minder water op de stoep blijft staan. Meer groen betekent meer leven in de tuin, waar dieren een plekje hebben voor voedsel en beschutting. Goed voor de biodiversiteit dus! 

Gratis

In het kader van 'Groen doen we samen' kunt u als inwoner van Zwijndrecht een geveltuintje aanvragen . De gemeente legt de geveltuin gratis aan. Het enige dat u als inwoner hoeft te doen is planten kopen, ze in het geveltuintje zetten en natuurlijk regelmatig water geven! 

Vraag een gratis geveltuintje aan!