Praat met de raad: Mirjam Slobbe-Voogt (CDA) en Fred Loos (ABZ)

Berichten van de politieke partijen

 

Mirjam Slobbe-Voogt

Raadslid CDA

 

Vrouwen in Zwijndrechtse straatnamen!

8 maart, Internationale vrouwendag, nam ik deel aan een leuk event voor vrouwen uit de politiek.

Tijdens de meeting vertelde een van de dames dat er nauwelijks straatnamen in haar gemeente vernoemd zijn naar een vrouw. Uiteraard behalve de vrouwelijke leden van het Koninklijk huis. Naar aanleiding hiervan ben ik  op zoek gegaan hoe dit zit in Zwijndrecht. En tot mijn verbazing, ook bij ons,  blijkt er maar één straat vernoemd te zijn naar een vrouw namelijk de Titia Gorterstraat ( een verzetsstrijdster uit de Tweede Wereldoorlog).

Dat er meer vrouwen straatnamen moeten komen werd al snel een gezamenlijke wens van alle vrouwelijke raads- en commissieleden. Zo kunnen we laten zien,  aan de huidige en komende  generatie, dat vrouwen ook tot veel in staat zijn en het vernoemen waard!

Via een motie,  met steun van de gehele raad, hebben we het college opdracht gegeven om bij nieuwbouwprojecten vrouwen straatnamen te gebruiken.

Diversiteit is wat je samen doet!

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail naar m.slobbe-voogt@zwijndrecht.nl

 

Fred Loos

Fractievoorzitter ABZ

 

Zwijndrecht groeit door verandering

Zwijndrecht is door de tijd heen telkens veranderd. Als dorp aan de rivier met een centrale ligging in de verbindingslijn binnen Europa is dat altijd merkbaar geweest. In 1933 schreef burgemeester Jansen Maneschijn er al over. De verkeersbrug over de oude Maas moest nog gebouwd worden terwijl de oude Maas al eeuwen een levensader was waarover veerboten en goederen vervoerd werden.

Met het spoor- en de autoverbinding veranderde er veel. Zoveel zelfs dat de invloed op ons gebied goed merkbaar is.  Wij bouwen huizen op de oever en hebben een opgave waar we nog meer huizen moeten gaan bouwen. Huizen die energieneutraal zijn, voor alle groepen, die passen bij Zwijndrecht.

Samen met de raad en het college is de inzet op een goed leefgebied belangrijk. Het overkappen van de Rijksweg en er iets positiefs mee doen is net zo belangrijk als ondertunneling van het spoor. Dat is een kwestie van een lange, hele lange adem en veel lobby werk vanuit het college en ambtenaren.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht, www.facebook.com/abzwijndrecht/ of mail naar f.loos@zwijndrecht.nl