Raad geeft groen licht voor extra geld kunstgrasvelden

Raad geeft groen licht voor extra geld kunstgrasvelden
Sportpark Molenwei en sportpark Bakestein krijgen op korte termijn toch een kunstgrasveld. Alle partijen in de gemeenteraad geven groen licht om daar bijna een miljoen euro (972.281 euro) extra voor uit te trekken. Dat is nodig omdat de kosten voor het aanleggen van de velden veel hoger uitvallen dan verwacht.

Tijdens de carrouselvergadering van 15 juni sprak de gemeenteraad zijn ongenoegen uit over de tegenvaller. Het gaat om veel geld, stelden alle partijen. Maar het belang van de kunstgrasvelden is groot. Op sportpark Molenwei in Heerjansdam gaat in de winter twintig tot dertig procent van de trainingen en wedstrijden niet door, omdat het veld dan te slecht is om op te spelen.

Excuses
Wel heeft de gemeenteraad veel vragen over dit dossier. Alle partijen wilden weten hoe het zover heeft kunnen komen en wat de gemeente gaat doen om dit soort tegenvallers in de toekomst te voorkomen. Wethouder Tycho Janssen bood excuses aan voor de gang van zaken en hij gaf toe dat dit project niet goed is aangepakt.

Winter
De wethouder beloofde er alles aan te doen om na de zomer te starten met de werkzaamheden. Zijn streven is dat de kunstgrasvelden er zo snel mogelijk liggen, maar garanties dat er al voor de winterstop voetballen rollen over de nieuwe velden kon hij niet geven.

Constructieve houding
Aanvankelijk leek het financiële tekort voor de kunstgrasvelden nog veel hoger te zijn dan het extra geld dat nu nodig is. De gemeente heeft samen met de voetbalverenigingen gezocht naar mogelijkheden om de kosten te beperken en dat is gelukt. De gemeenteraad is vol lof over de constructieve houding van de verenigingen.

Definitief besluit
Het besluit om extra geld beschikbaar te stellen voor de kunstgrasvelden wordt definitief na de raadsvergadering van 29 juni.