Praat met de raad: Laura Kroes(GroenLinks en Fred Loos (ABZ)

Dit is een bericht van de politieke partijen

 

Laura Kroes

Fractievoorzitter GroenLinks

 

Trein op volle vaart

Het is het laatste jaar van de periode van deze raad. En dat is te merken. De trein is in volle vaart en erop willen springen en blijven staan dwingt tot focussen op onze GroenLinks idealen; groen en sociaal. Twee voorbeelden zijn de regionale energiestrategie (waar wij van vinden dat we meer kunnen doen dan nu is bedacht) en het  Deltaplan Armoede (waar we als gemeente goed op weg zijn). Kortom; hard werken om aangehaakt te blijven. Ben je geïnteresseerd om mee te doen? Je bent welkom!. 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail l.kroes@Zwijndrecht.nl

 

 

 

Fred Loos

Fractievoorzitter ABZ

 

Grootschalige renovatie en nieuwbouw Kinderboerderij aanstaande

Met de behandeling van het raadsvoorstel voor de Kinderboerderij is een stap in de goede richting gezet. Waar de plank volledig mis geslagen werd is er gekozen  voor nieuwbouw op een nieuwe plek in het Develpark. Geen van de aanwezige politieke partijen is hier een voorstander van om meerdere redenen. Zoals het historische gevoel, gebouwen die nog best even meekunnen om de sociale veiligheid niet te vergeten.

Vreemd een college dat de ene keer kiest voor historie waar de andere keer de historie er niet toe doet. De keuze voor een andere plek was ingegeven door het historische ontwerp zoals Hans Warnau dit, in 1962 ontworpen heeft. De nieuwe plek past beter bij dit ontwerp zo had het college bedacht.

Het college deelt de mening van de Raad en gaat in overleg met de stichting en beheerder een plan uitwerken op de huidige locatie. Wij kunnen niet wachten om dit plan te zien en goed te keuren. Maar wel met een langdurig onderhoudsprogramma anders hebben we dezelfde discussie snel weer.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht, www.facebook.com/abzwijndrecht/

via e-mail f.loos@zwijndrecht.nl.