Gemeenteraad blij met uitbreiding beleefzwijndrecht.nl

Wethouder Ronald de Meij had in de carrouselvergadering van dinsdag goed nieuws. De uitbreiding van beleefzwijndrecht.nl is deze maand klaar. Ook komt er een campagne om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen de website gaan gebruiken.

Kunst, natuur en routes

Het doel van beleefzwijndrecht.nl is om te laten zien wat er te doen is in Zwijndrecht. In november 2020 is een motie van D66 en CDA aangenomen die opriep om de website uit te breiden. Inwoners zouden er ook informatie over kunst in de openbare ruimte, bijzondere architectuur, parken, natuurgebieden en bestaande wandel- en  fietsroutes op de website moeten kunnen vinden.

Blij maar ook teleurgesteld

"Ik ben echt heel blij", reageerde Sabine Schipper (D66) toen de wethouder aangaf dat de vernieuwde website deze maand klaar is. "Er is hier zoveel moois te zien en te doen. Daar mogen we trots op zijn." Maar er was ook teleurstelling bij D66 en CDA. Het heeft acht maanden geduurd voordat de motie is uitgevoerd en dat vinden de twee partiien erg lang.

App te duur

In de motie stond ook dat er een app moest komen van Beleef Zwijndrecht. Nu blijkt dat dit 20.000 euro gaat kosten. Dat vinden alle partijen in de gemeenteraad te duur. Daarom ziet de raad af van het ontwikkelen van zo'n app.

Dordrecht

Hilda Rijnaard (PvdA) riep wethouder De Meij op te vragen of Beleef Zwijndrecht ook kan inspelen op het toerisme in Dordrecht. Ze kreeg bijval van John Struijs (ZPP): "Wij hebben in Zwijndrecht het mooiste uitzicht van Nederland. Op Dordrecht. Dat zou uitstekend passen in de wandelroute Rondje Dordt." De wethouder zegde toe dit met de buurgemeente te gaan bespreken.

Inwoners en organisaties

De raad wil dat ook inwoners en organisaties worden opgeroepen om evenementen te melden, zodat die op de website zijn terug te vinden. Wethouder De Meij beloofde dat dit een plek krijgt in de campagne voor de beleefzwijndrecht.nl.