Zwijndrecht zoekt kinderambassadeurs

Zwijndrecht vindt het belangrijk dat kinderen meedenken en hun stem laten horen in de gemeente. Afgelopen jaar dachten kinderburgemeester Sophie en kinderambassadeurs Merel, Olivia, Aren en Luna mee over onder andere afval, gezondheid, bewegen en opvoeding. Voor het schooljaar 2021/2022 is Zwijndrecht op zoek naar kinderen uit groep 7 en 8 die het stokje van de kinderambassadeurs over willen nemen!

Wat verwachten we van een kinderambassadeur?

Een kinderambassadeur is de vertegenwoordiger van zijn eigen basisschool. We verwachten van de ambassadeurs dat ze goed luisteren naar andere kinderen en leerkrachten, nadenken over hun leefomgeving van nu en de toekomst en ideeën verzamelen vanuit school, de buurt en andere kinderen. Samen met de kinderburgemeester komen de ambassadeurs één keer in de zes weken op woensdagmiddag samen op het gemeentehuis om te praten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn.

Wordt uw kind één van de nieuwe kinderambassadeurs?

Zit uw zoon of dochter vanaf september in groep 7 of 8 van de basisschool? En ziet hij/zij zichzelf als de nieuwe kinderambassadeur van Zwijndrecht? Stuur dan vóór vrijdag 17 september 2021 een mail naar kinderburgemeester@zwijndrecht.nl. Laat uw kind in deze antwoord geven op de vragen: waarom wil je kinderambassadeur zijn? Wat maakt je een goede kinderambassadeur voor Zwijndrecht? Wat zou jij als kinderambassadeur als eerste in Zwijndrecht willen veranderen?

Voorwaarden kinderambassadeur:

  • Uw kind zit vanaf aankomende schooljaar (september) in groep 7 of 8 van de basisschool;
  • Uw kind vervult de rol van ambassadeur tenminste voor één schooljaar;
  • U geeft uw kind toestemming en houdt zoveel mogelijk rekening met het programma en de verplichtingen die bij het ambt horen.

Selectie

Een jury, bestaande uit burgemeester Hein van der Loo, raadslid Mirjam Slobbe-Voogt, wethouder Ronald de Meij (Jeugd) en secretaris kinderburgemeester Maud Schoonen, kiest op basis van de inzendingen één ambassadeur uit per basisschool. De kinderambassadeurs worden op dinsdag 28 september 2021 tegelijk met de kinderburgemeester beëdigd. De jury heeft de kinderburgemeester voor het nieuwe schooljaar voor de zomervakantie gekozen.