Veilig doortrappen op uw E-bike

Nederland is een echt fietsland. Veel mensen stappen met plezier op de fiets. En dat willen we graag zo houden. Als gemeente Zwijndrecht dragen we hier graag een steentje aan bij met het project 'Doortrappen'. 

We blijven allemaal het liefst zo lang mogelijk mobiel, ook als we ouder worden. Uit cijfers blijkt dat het aantal fietskilometers van 60-plussers met maar liefst 60% gestegen is. Onder andere dankzij de elektrische fiets. Dat is natuurlijk heel positief. Minder positief is dat de kans op een dodelijk verkeersongeluk met een elektrische fiets driemaal groter is dan met een gewone fiets. Om dit te verminderen is het project 'Doortrappen' in het leven geroepen, met als doel fietsers langer mobiel te houden op een veilige manier.

Doortrapper

Bent u 60-plusser? En heeft u een (elektrische) fiets? Dan kunt u deelnemen aan het project 'Doortrappen'. De gemeente biedt dit aan in samenwerking met de Vivera partners en de Fietsersbond. U weet zelf hoe goed u fietst. Dat doet u tenslotte al zo lang u zich kunt herinneren. Maar misschien vraagt u zich weleens af hoe lang dat goed, veilig en plezierig gaat. Bijvoorbeeld bij een lastig bochtje, een drukke kruising of mul bospad. 

Kick-off van het project

Om iedereen veilig in het zadel te houden, organiseren de Vivera sportcoaches in samenwerking met fietsenmaker Groeneveld op woensdag 7 juli een leuke aftrap (kick-off). Zo kunt u op deze dag alvast kennismaken met Doortrappen en informatie inwinnen over het project dat na de zomer zal plaatsvinden. Op de flyer vindt u meer informatie over de kick-off dag. U bent welkom met een gewone en met een elektrische fiets. Aanmelden is verplicht. Dit kan door te mailen naar julia@fitmakers.nl.

Doortrappen 2