Geslaagde workshop ‘Energie Besparen’ voor bewoners Schildersbuurt

Bewoners van de Schildersbuurt gingen op 13 juli met elkaar in gesprek over energie besparen en het op een duurzame manier renoveren van een woning. De bijeenkomst werd georganiseerd door Diverz en Trivire in samenwerking met Drechtse Stromen. 

In de afgelopen jaren heeft Trivire, in afstemming met de bewoners, 168 woningen in de Schildersbuurt gerenoveerd en energiezuinig gemaakt. De woningen zijn onder andere voorzien van isolatie, kozijnen met HR++ glas (isolerend glas), een ventilatiesysteem en 4 zonnepanelen. Drechtse Stromen was aanwezig om te vertellen over wat er in een geïsoleerde woning nog meer mogelijk is om energie en geld te besparen. Het veranderen van de temperatuurinstelling van de ketel en het aanbrengen van radiatorfolie bleken de beste tips te zijn. 

Ventilatiesysteem en zonnepanelen

Door Trivire werd vervolgens uitgelegd hoe om te gaan met het ventilatiesysteem en hoe de zonnepanelen werken en wat ze jaarlijks opleveren. Bewoners gaven aan vooral in de winter profijt te hebben van de isolatie. In de zomer vinden ze het moeilijk de woning koel te krijgen en is het er veel warmer dan buiten. Met de bewoners is afgesproken hier verder naar te kijken. 

Quiz met twee winnaars

De avond werd afgesloten met een quiz met twee winnaars. Zij kregen een energiebox vol materiaal om extra te besparen mee naar huis. Tot slot kregen alle aanwezige bewoners een handige douchetimer mee naar huis. Al bij al een informatieve en geslaagde avond!