Gemeente Zwijndrecht en ProDemos geven cursus Politiek Actief

Inwoners van de gemeente Zwijndrecht kunnen in september en oktober meedoen aan de cursus Politiek Actief van ProDemos. Deelnemers leren verspreid over vijf avonden hoe de gemeenteraad werkt. In maart 2022 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Dus dit is een mooi moment om nu de gratis cursus te volgen.

Inhoud cursus

Tijdens de cursus leren deelnemers hoe ze invloed kunnen uitoefenen op besluitvorming. Ook krijgen ze les over hoe een debat verloopt en gaan ze aan de slag met praktische opdrachten. Verder staan er ontmoetingen met raadsleden en bestuurders op het programma.

Wie geeft de cursus?

De cursus wordt gegeven door de gemeente Zwijndrecht en ProDemos. Dat is een organisatie die als doel heeft om aan zoveel mogelijk mensen uit te leggen hoe de democratie werkt. Met de cursus wil de gemeente inwoners enthousiast maken om politiek actief te worden.

Wanneer is de cursus?

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten, vier keer op een maandagavond en één keer op een dinsdagavond: 13 september, 20 september, 4 oktober, 11 oktober en 26 oktober (dinsdag)

De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en duren tot 22.00 uur. Het ziet er naar uit dat we de cursus weer op locatie kunnen geven. Als dat toch niet lukt, kiezen we voor een digitale oplossing.

Meedoen?

Inwoners die willen meedoen, kunnen zich aanmelden bij de raadsgriffie van Zwijndrecht: griffie@zwijndrecht.nl.

Meer weten?  Kijk ook naar dit filmpje op youtube:

A5 Flyer Cusus politiek actief_1A5 Flyer Cusus politiek actief_2