Cursus Politiek Actief start weer in september

In september starten wij weer met een cursus Politiek Actief. In maart 2022 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Dus dit is een mooi moment om nu de gratis cursus te volgen.

Inhoud cursus

Tijdens de cursus leren deelnemers hoe ze invloed kunnen uitoefenen op besluitvorming. Ook krijgen ze les over hoe een debat verloopt en gaan ze aan de slag met praktische opdrachten. Verder staan er ontmoetingen met raadsleden en bestuurders op het programma.

Wie geeft de cursus?

De cursus wordt gegeven door de gemeente Zwijndrecht en ProDemos. Dat is een organisatie die als doel heeft om aan zoveel mogelijk mensen uit te leggen hoe de democratie werkt. Met de cursus wil de gemeente inwoners enthousiast maken om politiek actief te worden.

Wanneer is de cursus?

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten op een avond:
13 september, 20 september, 4 oktober, 11 oktober en 26 oktober

Het ziet er naar uit dat we de curusen weer op locatie kunnen geven. als dat toch niet lukt kiezen we voor een digitale oplossing.

Meedoen?

Inwoners die willen meedoen, kunnen zich aanmelden bij de raadsgriffie van Zwijndrecht: griffie@zwijndrecht.nl.

Van de eerste cursus in mei en juni is een filmpje gemaakt. Kijk op https://youtu.be/POvLuynnWaE

2021 06 28 A5 Flyer Cusus politiek actief TOTAAL 10000 jpg