Zwijndrecht zoekt jongeren met toffe ideeën voorjaarsvakantie

Zit jij op de middelbare school en barst je van de toffe ideeën voor (digitale) activiteiten voor jongeren? Lees dan gauw verder, want jouw idee is geld waard!

WIJ ZOEKEN JOU

De gemeente Zwijndrecht is op zoek naar zo'n 20 jongeren en minstens zoveel toffe ideeën voor (digitale) sportieve- en culturele activiteiten voor in de voorjaarsvakantie (20 tot en met 28 februari 2021). Een digitale sportchallenge, een karaokesessie met de leukste songs van 2020? Of iets totaal anders? Het kan allemaal, zolang jouw idee te maken heeft met sport en cultuur! Denk en organiseer jij mee?

Hét idee

Samen met andere jongeren uit Zwijndrecht werk je tijdens 3 (digitale) meetings ideeën uit en vervolgens organiseer je met elkaar minimaal één culturele- en één sportactiviteit. Er is voldoende budget beschikbaar om echt iets leuks neer te zetten. Voor je inzet bij de drie meetings én de organisatie van twee activiteiten verdien je €100,- aan cadeaubonnen! De (digitale) meetings zijn op: woensdag 3, 10 en 17 februari van 16.00 – 17.30 uur.

Aanmelden

Schiet je meteen al iets cools te binnen? Wacht dan niet en stuur direct een mail naar cultuur@zwijndrecht.nl. Vermeld hierbij je naam, leeftijd, school/klas, telefoonnummer en een korte motivatie. Aanmelden kan tot 31 januari 2021. Op 1 februari hoor je of jij bij de selectie zit!

Jeugd aan Zet

Wethouder Jeugd Ronald de Meij vindt het belangrijk om in deze tijd extra aandacht te hebben voor onze jongeren: "Veel jongeren hebben het moeilijk in deze crisis. Juist zij hebben grote behoefte aan alles wat kort geleden nog zo gewoon leek: naar school gaan, werken, uitgaan, elkaar ontmoeten, sporten. Dat ligt nu grotendeels stil met grote gevolgen voor hun leven." Het rijk heeft geld beschikbaar gesteld via de subsidie 'Jeugd aan Zet' om jongeren een steuntje in de rug te geven. Ronald de Meij: "Met deze subsidie willen we onze jongeren uitdagen om met elkaar leuke activiteiten te organiseren die uiteraard binnen de maatregelen passen. Ik hoop dat veel jongeren meedoen, dat ze weer plezier hebben in het samenwerken aan iets leuks en het levert ook nog een aardige zakcent op. Dus, jongeren van Zwijndrecht, meld je aan!"