Maak kennis met Gem

De virtuele assistent op zwijndrecht.nl

Sinds 4 januari 2021 maakt gemeente Zwijndrecht gebruik van een virtuele assistent, genaamd Gem. Gem is een chatbot en beantwoordt 24 uur per dag vragen over verhuizen, paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten. Gem geeft ook antwoord op andere eenvoudige vragen en is een toevoeging aan de bestaande contactmogelijkheden, zoals telefoon, contactformulieren en de livechat.

Meer gesprekken = meer leren

Gemeente Zwijndrecht gaat graag mee met digitale ontwikkelingen die een toegevoegde waarde zijn voor inwoners. Gem heeft ‘lerende’ technologie en gaat daarom vragen steeds beter begrijpen, en zal daardoor steeds betere antwoorden geven. De chatbot houdt van korte, duidelijke vragen en heeft geen persoonlijke informatie nodig om te kunnen helpen. Weet Gem het antwoord op de vraag niet? Dan schakelt Gem het gesprek tijdens openingsuren automatisch door naar de livechat, zodat u de vraag direct kunt stellen aan een medewerker van de gemeente.

Chatten met Gem?

Gem is te vinden op de website van gemeente Zwijndrecht, op de contactpagina en op de pagina’s over verhuizen, paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten. In de rechter benedenhoek kunt u chatten met Gem. Probeert u het ook eens?

Proefperiode

De ambitie is dat alle gemeenten met Gem gaan werken. De gemeenten die op dit moment Gem gebruiken, zitten nog in een proefperiode. Na deze proefperiode delen de gemeenten hun ervaringen. De proefperiode in Zwijndrecht loopt tot en met 1 juli 2021. De gemeente Dongen had als eerste een succesvolle proef. Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Sliedrecht en Tilburg werken ook met Gem en binnenkort volgt Utrecht.

Ontwikkeld voor en door gemeenten

Gem is ontwikkeld door de innovatiegroep Virtuele Assistent. De innovatiegroep bestaat onder andere uit A&O fonds Gemeenten, VNG Realisatie en de gemeenten Tilburg, Utrecht en Dienstverlening Drechtsteden. Het is een initiatief voor en door gemeenten.