Gemeente Zwijndrecht en Pellikaan tekenen overeenkomst voor nieuw zwembad

Wethouder Tycho Jansen van gemeente Zwijndrecht en Roy Pellikaan van Pellikaan Bouwbedrijf B.V. ondertekenden op maandag 18 januari 2021 de 'Design & Build overeenkomst' voor de bouw van het nieuwe zwembad voor Zwijndrecht. Gemeente, Bouwbedrijf Pellikaan, de gebruikers van het zwembad en andere belanghebbenden gaan de komende maanden aan de slag om het voorlopig ontwerp uit te werken naar een definitief ontwerp. De planning is om na de zomervakantie van 2021 te starten met de bouw.

Eind november 2020 maakte het college van B&W bekend dat het ontwerp van Pellikaan de aanbesteding van het zwembad had gewonnen. Het college is enthousiast over dit ontwerp dat voldoet aan alle vastgestelde uitgangspunten en een goede basis vormt voor het vervolgproces. Wethouder Tycho Jansen: "Er is goed nagedacht over de verschillende functies van het gebouw. En het past mooi in het Develpark. Op duurzaamheid scoort het gebouw erg goed: het is zuinig met energie en materialen uit het huidige bad worden opnieuw gebruikt."

Belangrijke aanwinst

Het nieuwe zwembadgebouw krijgt een wedstrijdbad met acht banen, een doelgroepenbad, een peuterbad, een glijbaan en een whirlpool. Wethouder Ronald de Meij: "Een nieuw zwembad is een belangrijke aanwinst voor Zwijndrecht. Veel inwoners, jong en oud, maken al gebruik van het huidige zwembad. Een mooi, fris, nieuw zwembad zal zeker nog meer mensen enthousiast maken om te komen zwemmen. Hier gaan generaties veel plezier aan beleven. En dat is natuurlijk wat we graag zien!"

zwembad buiten

Sfeerimpressie binnen