Toffe (coronaproof) activiteiten voor in de voorjaarsvakantie!

Volgende week start de voorjaarsvakantie. Anders dan anders natuurlijk, in de tijden van lockdown. Maar, daar hebben jongeren samen met de gemeente wat op bedacht: toffe coronaproof-activiteiten, zodat jij je in de voorjaarsvakantie niet hoeft te vervelen!

Een groep van 16 jongeren, waaronder leerlingen van het Loket, het Walburg college en het DevelsteinCollege, heeft zich de afgelopen periode samen ingezet om leuke activiteiten te verzinnen en te organiseren voor andere jongeren in de voorjaarsvakantie! De activiteiten zijn voor jongeren tussen de 11 en 17 jaar, gratis én bedacht volgens de richtlijnen van het RIVM. Dus helemaal coronaproof!

Activiteiten voor jongeren door jongeren

De ideeën van de 16 jongeren zijn vertaald in veel toffe ideeën. Benieuwd? Lees ze hieronder!
 

Workout met Nederlands kampioen boksen Delano James

Kom van die luie reet af en meld je aan voor deze work-out met bekende sporter. Een sixpack kunnen we niet garanderen, maar spierpijn de volgende ochtend is zeker!

Wanneer: donderdag 25-02 van 13:30 – 15:00

Waar: Kunstgrasvelden Develstein

De grote Zwijndrechtse bakwedstrijd

Kijk jij ook zo graag naar bakprogramma's op tv en baal je dat je nog niet oud genoeg bent om mee te doen? Doe dan mee deze grootse bake-off. Er is plek voor 20 duo's, dus meld je aan met een klasgenootje of je broer/zus/buur/familielid. Alleen meedoen mag uiteraard ook. De wedstrijd is een afvalrace en neemt de hele dag in beslag! Als je er tot de finale inzit, ben je dus 3 dagen bezig. Je bakt thuis en hebt dus toegang nodig tot bakspullen, zoals bakvormen, mixer/garde en een oven. Voor de ingrediënten wordt gezorgd! Voor elke ronde kan je 's morgens een tas ophalen met ingrediënten. Alle deelnemers starten via teams tegelijk met bakken. Via een tijdschema worden de baksels op het gemeentehuis door een jury geproefd. De winnaar wint een groots bakpakket!

En finalist van het bekende bakprogramma Thijs de Vos zal het finale jury-lid zijn bij De Grote Zwijndrechtse Bakwedstrijd!

Wanneer: afvalrace met 3 rondes: ronde 1 maandag 22-02 (20 duo's), ronde 2 woensdag 24-02 (10 duo's), ronde 3 vrijdag 26-02 (finale, 5 duo's). De activiteit duurt de hele dag.
Waar: thuis bakken, ingrediënten ophalen en jurering bij het gemeentehuis

Picture Perfect

Heb jij een oog voor het perfecte plaatje en zie je in alles in je omgeving een mooie foto? Meld je dan aan voor deze fotografie wedstrijd! De wedstrijd start op maandagochtend met een online workshop fotografie. Zo kun je gedurende de week betere foto's maken en maak je meer kans op de winst! Elke dag van de week (ma t/m vrij) krijgt je via whatsapp een video toegestuurd met de foto-opdracht van die dag. Deze opdracht voer je dezelfde dag nog uit. Voor de ingezonden foto ontvang je punten. Degene met de meeste punten aan het einde van de week is de winnaar! Als je een dag geen foto inzendt, ontvang je geen punten en maak je daardoor minder kans op de winst (je blijft wel in de race). Foto's maken kan gewoon met je mobiele telefoon! De winnaar wint een instax camera!

Cabaretier, en deelnemer van Het Perfect Plaatje, Stefano Keizers zal zijn medewerking verlenen aan de activiteit Picture Perfect!

Wanneer: start maandag 22-02 om 11:00 – 12:00/12:30 met online workshop fotografie, daarna elke ochtend (ma t/m vrij) een opdracht via whatsapp. Voor het uitvoeren heb je de hele dag, tot 23:59 de tijd.
Waar: online

Voetbal Skills

Gebruik deze vakantie om je voetbal skills verder te ontwikkelen! De clinic start met een workshop techniek door een (prof)voetballer. Na de korte clinic gaan we aan de slag met verschillende voetbalgames.

Wanneer: maandag 22-02 van 13:00 tot 15:00
Waar: VVGZ

Zwijndrechtse activiteitenmiddag

Een super gezellige buitenmiddag met verschillende spellen. Wat dacht je van levend cluedo, kraak de kluis, lasergamen, of archery tag? Het is nog een verrassing wat we gaan doen, maar dat het leuk wordt, is zeker!

Wanneer: dinsdag 23-02 10:30 – 12:45, bij veel aanmeldingen tweede mogelijkheid van 13:00 – 15:15
Waar: kunstgrasvelden bij Develstein


Meedoen?

Meld je dan snel aan, want voor sommige activiteiten zijn plekken beperkt. Inschrijven voor meerdere activiteiten is mogelijk.
Let op: vermeld bij je aanmelding je naam, je leeftijd en de activiteit(en) waaraan je wilt deelnemen. 

Ik wil me aanmelden

Coronaproof activiteiten groter bestand