Situatie rondom corona blijft ernstig, lockdown wordt voortgezet

Het kabinet heeft besloten de huidige lockdown te verlengen tot tenminste 2 maart. Wel gaan de basisscholen en kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Daarnaast mogen consumenten vooraf geplaatste bestellingen, op vooraf afgesproken tijden, ophalen bij de winkel.

De besmettingscijfers dalen langzaam, maar alle berekeningen wijzen op een derde golf die onvermijdelijk op ons af lijkt te komen. De belangrijke oorzaak hiervan is de Britse variant van het coronavirus. Premier Rutte zie hierover in de persconferentie: ”We krijgen straks de rekening gepresenteerd voor te veel optimisme nu, en dat is wikken en wegen."

Daarom wordt de huidige lockdown verlengd tot 2 maart. Er gaan wel een aantal zaken veranderen voor onderwijs, winkels en de avondklok. Ook is het OMT opnieuw gevraagd met een advies te komen.

Minister De Jonge benadrukte in de persconferentie nog eens om hulp te zoeken als dat nodig is: ”We worden al bijna een jaar geraakt door een zorgcrisis, een economische crisis en een sociaal, maatschappelijke crisis. We krijgen corona samen onder controle als we elkaar blijven helpen. Er is hulp, altijd. Ga bijvoorbeeld naar www.steunpuntcoronazorgen.nl." 

Bekijk voor meer informatie het nieuwsbericht van de Rijksoverheid.

Poster coronamaatregelen-2februari2021