Praat met de raad: Elbert Vissers (VVD) en Gerjan Bossenbroek (ChristenUnie-SGP)

Deze week in Praat met de Raad spreekt Elbert Vissers (VVD) over pure armoede en vertel Gerjan Bossenbroek (ChristenUnie-SGP) over een nieuw zwembad voor Zwijndrecht.

Praat met de raad, Ebert Vissers (VVD): Pure armoede

ZZPers waarvan het spaarpotje in het voorjaar van 2020 door de eerste coronagolf al leeg was getrokken en amper of niet de kans hebben gehad weer een financiële reserve op te bouwen voordat de tweede coronagolf hun als een tsunami’s overspoelde. Dat duurt nu al maanden en ja er is ondersteuning van de overheid maar dat is hoofdzakelijk voor hun privé inkomen maar niet voor de huurlasten van hun bedrijfslocatie en dergelijke. Of ze waren net in 2019 hun bedrijf opgestart en krijgen vanwege het ontbreken van inkomenscijfers geen ondersteuning. Deze mensen die als zelfstandige vakmensen een gezond bedrijf(je) hadden zitten nu aan de grond en moeten gebruik maken van voedsel- en kleding-bank. De winterdriedaagse van de ATOS bracht heel veel kleding en voedsel bij deze banken binnen maar er is meer nodig. Doneer voedsel aan de voedselbank, kleding aan de kledingbank en geld aan beide instellingen die ondanks corona open zijn om mensen door deze armoede heen te helpen. Chapeau aan de vrijwilligers die daar ondanks COVID 19 actief zijn.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail e.vissers@zwijndrecht.nl

Praat met de raad, Gerjan Bossenbroek (ChristenUnie-SGP): Een nieuw zwembad in Zwijndrecht

Jawel. U leest het goed! Zwijndrecht krijgt een spiksplinternieuw zwembad. We hebben het er in de raad al een poosje over. Op 28 augustus 2018 stelde de raad een voorbereidingskrediet beschikbaar. En nu gaat de gemeenteraad zeer binnenkort haar fiat geven voor de kaders van de bouw; na de zomervakantie 2021 hopen we te starten. U kunt straks het hele proces van ontwerp tot realisatie gaan volgen via de publicaties van de gemeente. Het belooft echt wat moois te worden! Een zwemvoorziening met een wedstrijdbad, doelgroepenbad, whirlpool, kleuterbad en glijbaan. In het moderne ontwerp is rekening gehouden met zorgvuldig materiaalgebruik, duurzame materialen, energie neutraal bouwen door toepassing van triple beglazing, hergebruik van restwarmte, etc. Ook over voldoende groen wordt nagedacht. Mogelijk door de toepassing van een begroeid dak. Zelfs vleermuiskasten in de buitengevels. En het mooie is ook, en dat vooral, we realiseren een zwemvoorziening waarvan elke inwoner gebruik kan maken! En dat is nu net wat we samen willen.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail G.Bossenbroek@zwijndrecht.nl