Renovatie winkelplein Kort Ambacht van start

Binnenkort start projectontwikkelaar NEOO met de renovatie van winkelplein Kort Ambacht. Het winkelplein wordt getransformeerd tot een levendig en aantrekkelijk winkelgebied. Afgelopen donderdag ondertekenden gemeente Zwijndrecht en projectontwikkelaar NEOO de realisatieovereenkomt voor de aanpak van winkelplein Kort Ambacht.

In de plannen van projectontwikkelaar NEOO wordt het winkelplein volledig opgeknapt en opnieuw ingericht. De oude overkappingen tussen de winkels verdwijnen, een aantal kiosken wordt gesloopt en op die plek komt een tweede supermarkt. Dit alles moet ervoor zorgen dat winkelplein Kort Ambacht weer een levendig en aantrekkelijk winkelgebied wordt.

Wethouder Tycho Jansen (Economie): "Dit is een belangrijk moment voor winkelplein Kort Ambacht. Door de renovatie, herinrichting en de komst van de supermarkt kan het winkelplein straks weer vooroplopen. Deze ontwikkeling was alleen mogelijk door goede samenwerking tussen alle betrokken partijen. De inbreng van omwonenden was daar belangrijk bij. Het is mooi dat we dit met elkaar hebben bereikt en de uitvoering nu kan gaan beginnen!"

Starten met renovatie bestaande winkels

Projectontwikkelaar NEOO start deze maand nog met het renoveren van de bestaande winkels. Enkele winkeliers krijgen een nieuwe plek op het winkelplein. Als de renovatie klaar is kunnen zij hun intrek nemen in de opknapte winkels. Na de sloop van de kiosken kan er worden gestart met de bouw van de supermarkt. Naar verwachting is dit in april 2022.

Ondertekening realisatieovereenkomst Kort Ambacht