Praat met de raad: Andries van Gemerden (ChristenUnie-SGP) en Fred Loos (ABZ)

Dit is een rubriek van de Zwijndrechtse politieke partijen 

 

Praat met de raad

 

Andries van Gemerden

Fractievoorzitter ChristenUnie-SGP

Mag ik een beetje nuance, alstublieft?

De laatste jaren verhard het taalgebruik en worden de stellingen steeds steviger. Ook de overheid doet hard mee aan de hardere discussies en stellingnames. Ook in Den Haag wordt stevige taal gebruikt. Maar  los van het risico dat je met deze grote woorden snel je eigen teleurstelling kan organiseren, kunnen ze ook leiden tot polarisatie. Nuance lijkt niet meer te bestaan. Je hoort voor óf tegen de lockdown te zijn, voor óf tegen de politie te zijn, voor óf tegen “de allochtonen” te zijn. Toegegeven: groots taalgebruik levert politici krantenkoppen op.

Over onderwerpen waarover we verschillend denken lijken politici steeds harder te schreeuwen. Terwijl nuance nodig is om bruggen te bouwen. Op onderwerpen zoals klimaatbeleid en migratie moeten we zoeken naar nuance en bescheidenheid. Ik wordt aangesproken als onderdeel van die overheid. Ik zie daarin een rol voor mij en mijn partij. We moeten niet de suggestie wekken “een hemel op aarde te vestigen”, niet polariseren, maar aan de slag voor Zwijndrecht en we doen ons best om bruggenbouwers te zijn.

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail A.van.Gemerden@zwijndrecht.nl

 

 

Fred Loos

Fractievoorzitter ABZ

Wij zien door de bomen de weg niet meer

Wij gaan flink aan de slag met het bouwen van nieuwe huizen op bijvoorbeeld het Euryza terrein en Noordoevers, naast VVGZ. Ook gaan we aan de slag met het vernieuwen van bestaande woningen zoals bijvoorbeeld in het Stationskwartier.

 

Bij al deze plannen wordt ons regelmatig verteld dat we die gebieden autoluw gaan maken en in sommige gevallen bestaande wegen willen laten vervallen. Een voorbeeld hiervan is de aansluiting van de Karel Doormanlaan of rond het station.

 

Algemeen Belang Zwijndrecht vraagt het college om ons de samenhang te laten zien van al deze plannen en belangrijker hoe de verkeerstromen afgehandeld gaan worden als we deze plannen doorzetten. Niet meer voor het stations langs betekend veel verkeer via andere routes waarbij wij zorgen hebben qua verkeerstoename.

Maar we laten ons graag overtuigen dat de genoemde wegen kunnen vervallen en dat dit past en geen toename geeft van de daarbij gepaard gaande overlast.

 

Wilt u zelf ook weten hoe dit gaat verlopen? Volg de gemeenteraad  via (https://ibabsonline.eu/Kalender.aspx?site=zwijndrecht) daarin zal de bijeenkomst te zijner tijd worden aangekondigd.

 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of www.facebook.com/abzwijndrecht/ of mail f.Loos@zwijndrecht.nl