Bouw nieuw woonicoon langs Oude Maas van start

Gebiedsontwikkelaar AM heeft vrijdag (3 december) samen met de BAM het officiële startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe blikvanger langs de Oude Maas. Het gebouw biedt ruimte aan 52 appartementen, die allemaal al zijn verkocht, en krijgt de naam High & L'Eau. Wethouder Jos Huizinga (Wonen) en adjunct-directeur Gilbert Kokenberg van gebiedsontwikkelaar AM hebben de feestelijke handeling verricht.

Beweging in de woningmarkt

Wethouder Jos Huizinga (Wonen) is blij dat er verder wordt gebouwd langs de Oude Maas: "We krijgen er met het hoogste gebouw van Zwijndrecht een icoon bij. Dat is mooi. Maar ik vind het nog belangrijker dat in een tijd waarin de woningmarkt op slot zit, er 52 appartementen bijkomen in Zwijndrecht. Dat is niet alleen goed nieuws voor de mensen die er gaan wonen, maar ook voor andere woningzoekenden. De mensen die verhuizen naar één van de nieuwe appartementen, laten ook een woning achter die in de verkoop gaat. Zo komt er weer beweging in de woningmarkt."

High & L'Eau

Het nieuwe gebouw bestaat straks uit twee delen die aan elkaar zijn verbonden. Het gebouw High telt 19 woonlagen. Het tweede deel van het gebouw heet L'Eau en krijgt acht woonlagen. Bewoners kunnen parkeren in een ondergrondse parkeergarage. 

Duurzaam

De woningen in High & L’Eau zijn voorzien van een duurzame warmte-koudeopslag (WKO-installatie) en is daardoor een bijna energieneutraal gebouw, wat betekent dat de in- en uitgaande energiestromen in balans zijn. Voor bewoners met elektrische auto’s is er een mogelijkheid om laadpalen te leasen in de parkeergarage. 

Eind 2023 of begin 2024 klaar

Het is de bedoeling dat de bouw van High & L'Eau eind 2023 of begin 2024 klaar is.
Meer informatie over het plan is beschikbaar op www.euryza.nl.

Artist Impression High & L'Eau 2

Artist Impression High & L'Eau 1