Testen voor toegang bij O&O

Wethouder Ronald de Meij (sport) was gisteren op bezoek bij gymnastiekvereniging O&O. De reden voor zijn bezoek was de pilot 'Testen voor Toegang' van de Rijksoverheid, waar O&O en de turnbond KNGU aan deelnamen.

 "Het is belangrijk dat we kijken naar mogelijkheden om weer (binnen) te kunnen sporten. Dit experiment is daarin een belangrijke en mooie stap. Sporten zorgt voor ontspanning, plezier en geeft ons energie. Het was heerlijk om dat terug te zien bij de sporters. Ik kijk uit naar het moment dat heel Zwijndrecht dit weer kan", aldus Ronald de Meij.

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseert in samenwerking met de sportbonden deze maand verschillende experimenten bij meerdere verenigingen in Nederland om te kijken op welke manier binnen sporten weer kan. Gymnastiekvereniging O&O is door NOC*NSF aangewezen als topsportlocatie, daarom konden leden van O&O eenmalig volgens het 'normale' rooster trainen. Deelnemende leden konden zich aanmelden voor deze proef via testenvoortoegang.nl en waren allemaal in het bezit van een negatieve coronatest. 
 

Testen voor toegang bij O en O
Kevin den Uijl, verenigingsmanager O&O en Ronald de Meij, wethouder