Praat met de raad: Evert Jan van de Mheen (CDA) en Sabine Schipper (D66)

Berichten van de politieke partijen 

 

Evert Jan van de Mheen

Fractievoorzitter CDA

 

De beste stuurlui horen in de Raad

Half maart nam ons fractielid Iekje Berg afscheid als raadslid (ze maakte plaats voor Johan Limberger) Ze zei onder andere dat ze politiek actief werd omdat ze vond dat ze het niet alleen kon laten bij het geven van kritiek, maar dat je er dan zelf wat aan moet doen. Kritiek geven is leuk maar wel makkelijk. Bedenk je eens dat het veel leuker is om zelf mee te praten, zelf in de raad het debat aan te gaan en zo veranderingen tot stand te brengen. Jij kunt dat ook. Over een jaar zijn er ook in Zwijndrecht weer gemeenteraadsverkiezingen. Onze griffie organiseert de cursus “Politiek Actief”. Zo kun je kennis maken met wat een raadslid allemaal doet en kan betekenen voor Zwijndrecht. Kijk daarvoor op de website van de gemeente Zwijndrecht en meld je aan, want wees nou eerlijk de  beste stuurlui zitten toch in de Raad en staan niet op de wal?

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail E.vande.Mheen@zwijndrecht.nl

 

 

———————————————————————————-

Sabine Schipper

Fractievoorzitter D66

 

Paarse krokodil 

 

Ken je die tv-reclame nog van moeder en dochter die een paarse krokodil op komen halen bij de informatiebalie van een zwembad? Die reclame is zo’n 15 jaar oud en al jaren van tv verdwenen, maar de paarse krokodil is springlevend! Deze staat inmiddels symbool voor bureaucratie, verschuilen achter regeltjes en gebrek aan inlevingsvermogen. Hier zijn genoeg voorbeelden van. En dat is raar. Want we willen allemaal gehoord worden, gezien worden, begrepen worden. We willen als mens behandeld worden, niet als nummer. Niet in het zwembad, maar zeker niet door (uitvoeringsorganisaties van) de overheid. We hebben toch veel meer aan een overheid die mensen begrijpt en zo nodig afwijkt van de regeltjes?

In de Zwijndrecht maken we hier stappen mee, bijvoorbeeld door de zorgmariniers en armoedebestrijding. Daar is D66 blij mee, maar er moet een tandje bij. 

 

D66 zet zich hiervoor in en doen dat graag samen met jou! Sluit aan bij ons (digitale) fractieoverleg op maandagavond en vertel ons jouw ervaringen en ideeën. Want het is tijd om die paarse krokodil bij het grofvuil te zetten. Het is de hoogste tijd voor een menselijke overheid!

 

Reageren kan op Facebook gemeente Zwijndrecht of mail

SK.Schipper@zwijndrecht.nl