Aan het woord: Hilda Rijnaard, raadscommissielid PvdA

Genoeg te doen!

Hilda Rijnaard - PvdAEigenlijk had ik er nooit aan gedacht om actief te worden in de politiek.  Totdat ik in 2014 lid werd van de PvdA.  In de bijeenkomsten zaten we met een aantal mensen die de neuzen in dezelfde richting hadden. Ik  voelde me daar gauw thuis en werd al snel bestuurslid. In 2018 ben ik raadscommissielid geworden. Dat was wel wennen. Maar er was genoeg te doen!

Voor mijn werk heb ik voor de klas gestaan. Het langst heb ik op een school in een achterstandswijk gewerkt. Wat heb ik een hekel aan het woord achterstandswijk. Ik noem het liever een wijk die aandacht nodig heeft. En aandacht is nodig, veel aandacht. Ik heb armoede gezien en het gevecht om eruit te komen. Er waren gezinnen die zorg nodig hadden, maar niet wisten hoe ze dat moesten regelen. De gevolgen voor de kinderen heb ik gezien. Het is dus goed dat  men hier in Zwijndrecht hard werkt om deze problemen op te lossen. Er is genoeg te doen!
Er moeten voor het onderwijs ook nog veel zaken geregeld worden. Zoals een goede ventilatie, een veilige schoolomgeving, het terugdringen van laaggeletterdheid enz. Ik wil me hier  de volgende periode voor inzetten. Er is genoeg te doen!

Meer informatie: https://zwijndrecht.pvda.nl