Podcastserie Vertel het de burgemeester

In de podcastserie 'Vertel het de burgemeester' spreekt burgemeester Hein van der Loo met inwoners en ondernemers uit Zwijndrecht. Een open gesprek over wat zij doen, wat hen drijft en wat ze meemaken. Wat maakt hen trots op Zwijndrecht en Heerjansdam?

Vertel het de burgemeester

Podcasts Vertel het de burgemeester...

Podcast: Opgroeien tussen de ambtenaren in het oude raadhuis

Het oude raadhuis van Zwijndrecht was in de eerste jaren van zijn bestaan behalve werkplek voor burgemeester, wethouders en ambtenaren, ook het woonhuis van het gezin Van Haren. Vader Corstiaan was er vanaf de opening in maart 1933 tot 1949 conciërge en woonde er met zijn vrouw, dochters Sonja en Ria en zoon Arie. Voor zijn laatste podcast 'Vertel het de burgemeester' nemen de Zwijndrechtse zussen Sonja en Ria burgemeester Van der Loo mee terug in de tijd en laten ze zien waar ze woonden, sliepen, speelden en de oorlogsjaren meemaakten. Een extra lange aflevering deze keer, waarin u als luisteraar wordt rondgeleid door het oude raadhuis en heel veel bijzondere verhalen hoort.

Luistert u de podcast liever via Itunes? Dat kan ook!

  Itunes

Podcast: Zwijndrecht vol boeiende geschiedenisverhalen


Dat geschiedenis helemaal niet stoffig en saai is, bewijst de Historische Vereniging Zwijndrecht. Burgemeester Hein van der Loo sprak met medeoprichter en geschiedschrijver Kees Popijus, huidige voorzitter en historicus Maurice de Jongh en toekomstig voorzitter Jeroen Put. Een boeiend gesprek dat begint in de vroege Middeleeuwen en ons via de bodemvondsten in het Noordpark en een verrassende ontdekking op zolder meeneemt naar de herinneringen van Zwijndrechtenaren in de jaren '80 van de vorige eeuw.  

Luistert u de podcast liever via Itunes? Dat kan ook!
Itunes

 

Podcast: Jongeren over hun vrijwilligerswerk in Zwijndrecht

Elke dag is een nieuwe kans om de wereld een stukje mooier te maken. In Zwijndrecht kunnen jongeren een 'vrijwillig traineeship' volgen. Ze gaan dan een half jaar aan de slag als vrijwilliger bij een maatschappelijke organisatie. Burgemeester Hein van der Loo sprak met drie jongeren en Grace Felix, coördinator Vrijwillig Traineeship bij welzijnsorganisatie Diverz, over hoe en waarom zij op deze manier hun steentje bijdragen aan de Zwijndrechtse samenleving.

Luistert u de podcast liever via Itunes? Dat kan ook!
Itunes

 

Podcast: Zwijndrecht, thuishaven van de binnenvaart

Zwijndrecht en de binnenvaart zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vinden de Binnenvaartdagen Zwijndrecht voor de tweede keer plaats. Het driedaagse evenement, met veel educatie en plezier, begint echt een traditie te worden. In deze podcast spreekt burgemeester Hein van der Loo op het kantoor van Koninklijke Binnenvaart Nederland in Zwijndrecht met voorzitter Paul Goris, bestuurslid Marco Oosterwijk en wethouder binnenvaart Tycho Jansen over de binnenvaart en de relatie tussen Zwijndrecht en de binnenvaart.

Luistert u de podcast liever via Itunes of Soundcloud? Dat kan ook!

Soundcloud     Itunes

 

Podcast: Krachtig Zwijndrecht 2.0

Wat zijn de toekomstplannen van Zwijndrecht? Hoe bouwen we verder aan een krachtige gemeente, waar je je veilig voelt, waar iedereen gelijke kansen heeft en zichzelf kan en mag zijn? In deze podcast gaat burgemeester Hein van der Loo – met kinderburgemeester Jaylinn Addink als 'sidekick' - in gesprek met gemeenteraadsleden Fred Loos (Algemeen Belang Zwijndrecht) en Andries van Gemerden (ChristenUnie/SGP) over het nieuwe raadsprogramma 'Krachtig Zwijndrecht 2.0'. Een gesprek ook over de unieke manier waarop politieke partijen in Zwijndrecht samenwerken en waarom dat goed is voor Zwijndrecht.

Lees het volledige raadsprogramma 'Krachtig Zwijndrecht 2.0'.

Luistert u de podcast liever via Itunes of Soundcloud? Dat kan ook!

Soundcloud     Itunes

 

Podcast: Oranje boven! in Zwijndrecht en Heerjansdam

Eindelijk kan het weer! Uitbundig feest vieren op Koningsdag. Zwijndrecht en Heerjansdam staan bol van de activiteiten. In deze podcast gaat burgemeester Hein van der Loo in gesprek met Ad Plaizier en Kees Schilten, de voorzitters van de twee Oranjeverenigingen. Koningsdag in 2022: Oranje boven!

Luistert u de podcast liever via Itunes of Soundcloud? Dat kan ook!

Soundcloud     Itunes

 

Podcast: Over één van drie beste hotels van Nederland: Hotel Ara in Zwijndrecht

Het is één van de drie beste hotels van Nederland. Gasten beoordelen Hotel Ara in Zwijndrecht gemiddeld met een 9,3. Burgemeester Hein van der Loo gaat in deze podcast in gesprek met Ank van der Valk en haar zoon Bart van Breukelen, die samen de directie vormen van Hotel Ara. Het gesprek gaat over het succes en de toekomst van het hotel en over wat het hotel betekent voor Zwijndrecht.

Luistert u de podcast liever via Itunes of Soundcloud? Dat kan ook!

Soundcloud     Itunes

 

Podcast: Over de voorbereidingen, het stemmen en het tellen voor de gemeenteraadsverkiezingen

Wat een organisatie! De Gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op woensdag 16 maart. In deze speciale verkiezingseditie geeft burgemeester Hein van der Loo een uniek kijkje achter de schermen. Wat komt er allemaal bij kijken bij de gemeenteraadsverkiezingen? De burgemeester gaat in deze podcast met vier gasten in gesprek in de hal van het gemeentehuis. Hij spreekt met Harold Kooderings, die er namens de gemeente voor zorgt dat de 27 stembureaus in Zwijndrecht en Heerjansdam worden ingericht. Op de verkiezingsdag zelfs is een belangrijke rol weggelegd voor voorzitters van de stembureaus. Eén van die voorzitters is Pascal Barendregt. Hij vertelt in deze podcast hoe de verkiezingsdagen er voor hem uit zien. En last but not least, gaat de burgemeester in gesprek met Peter Kuijmans en Patty Zanoli. Zij zorgen er namens de gemeente Zwijndrecht onder andere voor dat het hele proces van tellen en het bekendmaken van de uitslag goed verloopt. Tot diep in de nacht na de verkiezingen zijn zij daar mee bezig.

Luistert u de podcast liever via Itunes of Soundcloud? Dat kan ook!

Soundcloud     Itunes

 

Podcast: Over de successen, ambities en fans van vv Heerjansdam

Een geweldige club! Voetbalvereniging Heerjansdam is één van de sportieve uithangborden van het dorp. In deze eerste aflevering van de nieuwe podcastserie 'Vertel het de burgemeester' gaat burgemeester Hein van der Loo op bezoek bij de club. In de bestuurskamer spreekt hij met voorzitter Peter van der Linden, oud-speler van het eerste elftal Rob Snijders en teammanager Peter de Vries. Een podcast over de glansrijke jaren van de club, over de ambities voor de toekomst en over hoe vv Heerjansdam nog steeds de harten van de fans sneller laat kloppen.

Luistert u de podcast liever via Itunes of Soundcloud? Dat kan ook!

Soundcloud     Itunes

 

>> Luister ook  naar de podcastserie 'Aan de keukentafel met' waarin burgemeester Hein van der Loo sprak met inwoners en ondernemers uit Zwijndrecht en Heerjansdam over de coronatijd.