Zwijndrechtse avondvierdaagse gaat door in 2020

Zwijndrecht heeft in 2020 weer een avondvierdaagse. De Stichting Avondvierdaagse Zwijndrecht en serviceclub de Ronde Tafel Zwijndrecht hebben de handen ineen geslagen waardoor het populaire wandelevenement komend jaar weer gehouden kan worden. De huidige bestuursleden van de stichting, Linda Eisinga en Christa Maliepaard, dragen het stokje over aan een nieuw bestuur dat enthousiast aan de slag gaat om het evenement te organiseren.

"De avondvierdaagse is iets om naar uit te kijken. Duizenden kinderen hebben plezier, krijgen de nodige beweging en nieuwe vriendschappen ontstaan. Als tafelronde zijn wij trots bij te kunnen dragen aan het organiseren van dit prachtige evenement. Daarnaast gaan wij ons inzetten om de avondvierdaagse nog leuker te maken maar ook voor iedereen bereikbaar", aldus de Ronde Tafel Zwijndrecht in zijn persbericht. De stichting is al volop bezig met de voorbereidingen en verwacht de komende maanden meer informatie te geven via de lokale media en de nog te lanceren vernieuwde website.

Wethouder Ronald de Meij (Jeugd en Sport) is blij dat, naast de Heerjansdamse avondvierdaagse, ook de Zwijndrechtse avondvierdaagse in 2020 weer gehouden wordt. "Dit evenement is erg belangrijk voor Zwijndrecht. Samen bewegen draagt bij aan een sociaal, gezond en vitaal Zwijndrecht. Vooral ook in het basisonderwijs: Jong geleerd is immers oud gedaan! Als gemeentebestuur zijn wij de vertrekkende bestuursleden erg dankbaar voor hun enorme inzet de afgelopen jaren. De avondvierdaagse is inmiddels een begrip in Zwijndrecht; in 2018 namen maar liefst 2690 wandelaars deel aan dit evenement. We wensen de nieuwe bestuursleden veel succes met de organisatie. Ze kunnen rekenen op onze ondersteuning."