Zwijndrecht maakt een punt van nul verkeersslachtoffers

“Dag, ik ben Gerry, een echte oversteekheld en basisschoolleerling van de Tandem in Zwijndrecht. Op woensdag 18 december kon u ons tegenkomen op de Hoendersekade in Zwijndrecht voor een oversteekactie. Wethouder Jos Huizinga was ook aanwezig om ons te helpen met de verkeersactie." Oversteken lijkt zo veilig; helaas vallen er steeds meer verkeersslachtoffers bij het oversteken. Daarom gaven de leerlingen uit groep 7 automobilisten tips. Uiteraard kijken de oversteekhelden zelf ook goed uit. De oversteekactie is onderdeel van een campagne die het afgelopen jaar in alle Drechtsteden-gemeenten is georganiseerd.


Verkeerssituatie overzien

Leerlingen van groep 7 waren gekleed als echte oversteekhelden met een rode cape en een masker. Een aantal leerlingen sprak samen met de politie automobilisten aan en deelden stickers en een flyer uit. De campagne is ontwikkeld vanwege het relatief hoge aantal verkeersslachtoffers bij oversteekplaatsen in de regio Drechtsteden. Op drukke momenten zoals de ochtend en middag, wanneer schoolkinderen oversteken kan het soms lastig en onoverzichtelijk zijn voor voetgangers, fietsers en automoblisten. Voetgangers en fietsers zijn hierbij een kwetsbare groep. Een echte oversteekheld overziet de verkeerssituatie. En automoblisten kunnen hierbij helpen. Lees de tips.

Maak een punt van nul verkeersslachtoffers

De slogan van Zwijndrecht sluit aan bij de provinciale campagne: 'Zwijndrecht maakt een punt van nul verkeersslachtoffers'. Kijk voor meer tips op: www.maakeenpuntvannul.nl .

Oversteekheld Gerry kijkt wel uit