Zwijndrecht lanceert wijken website

Een website op wijkniveau voor inwoners. Dat is vanaf vandaag werkelijkheid. Op www.wijkenzwijndrecht.nl kunt u vanaf nu op zoek naar wat er speelt in uw wijk. De wijken website maakt het ook mogelijk om in een besloten groep samen te werken aan een leuk idee voor in de wijk. In Walburg is hier al mee gestart. Ook zijn de wijkplatforms en beheergroepen aangesloten.

De wijken website is een aanvulling op www.zwijndrecht.nl. Daar ligt de focus op de toptaken van de gemeente, zoals het aanvragen van een nieuw rijbewijs of het doorgeven van een verhuizing. Met de website op wijkniveau wordt het voor u als inwoner overzichtelijk wat er in de wijk speelt. Naast uitgebreide informatie over werkzaamheden, zijn bijvoorbeeld ook de activiteiten in de wijk en de Buurtaanpak te vinden.

Koffie in de wijk

Benieuwd naar de nieuwe website? Neem alvast een kijkje. Of kom een kopje koffie drinken bij de koffiekar op woensdag 3 juli die dan op verschillende plekken in de wijken te vinden is. Daar kunt u in gesprek met medewerkers van de gemeente die u alles kunnen vertellen over de nieuwe wijken website.

Website in ontwikkeling

Niet alles wat er in de wijk gebeurt staat op de website, omdat bijvoorbeeld sommige werkzaamheden van korte duur zijn of niet door de gemeente of ingehuurde aannemers uitgevoerd wordt. Op korte termijn sluiten ook partners die actief zijn in de wijken aan met hun informatie. Zo ontwikkelt de website zich tot een platform met zoveel mogelijk wijkinformatie op een centrale plek. Suggesties en vragen over de wijken website zijn welkom via wijkbureau@zwijndrecht.nl.

 

Wijken website online