Zwijndrecht kleur oranje op Koningsdag!


Vrijdag 27 april 2018 kleurt Zwijndrecht weer oranje voor Koningsdag! De kramen voor de braderie op de Burgemeester de Bruïnelaan worden in rap tempo verhuurd, de spullen voor de kleedjesmarkt staan klaar, de kermis komt er aan en de artiesten zijn druk aan het repeteren voor hun optreden op het Koningspodium! Het belooft een ouderwets gezellig Oranjefeest te worden voor iedereen. Jij komt toch ook?


Struinen tussen de kleedjes en kramen!
Om 9.30 uur starten de festiviteiten met de traditionele aubade op het Raadhuisplein. U kunt meezingen met de Oranjemedley, onder muzikale begeleiding van Het Geklank des Konings en kijken naar een optreden van Dans- en Balletschool Dansant. Vervolgens kunt u doorlopen voor de gezellige kleedjesmarkt in het Oranjedorp en de uitgebreide braderie, die weer als vanouds te vinden is op de Burgemeester de Bruïnelaan. Van 10.00 tot 17.00 uur kunt u dus heerlijk struinen tussen de kleedjes en kramen.

Kermis en Koningspodium
Vanaf 18 april vind je de kermis op het Raadhuisplein. De kermis is uiteraard open op Koningsdag. Nieuw dit jaar op het plein is het Koningspodium. Op 27 april geven bekende artiesten en talenten, de "sterren van de toekomst", hier spetterende optredens. Zo kun je genieten van zangduo "Helemaal Hollands" en de vrouwelijke "Andrea Hazes".

Genoeg vertier in Zwijndrecht
In Heerjansdam organiseert de Oranjevereniging een dag vol gezellige activiteiten. Kijk op www.ovheerjansdam.nl voor alle informatie. En vergeet ook niet langs te gaan bij winkelcentrum Walburg voor de oudhollandse koningsspelen óf het Badhuis, waar je spelletjes kan spelen en kan genieten van lekkere consumpties. Diverse muziekfestiviteiten zijn er bij Hacienda en op het Veerplein. Ook stichting Triskontakten organiseert weer een gezellig feest. Op het Trisplein vinden kinderen een pantservoertuig waar de mannen van Defensie alles over kunnen vertellen!

Alle vrijwilligers en organisaties zijn druk bezig met de voorbereidingen. Er is genoeg te beleven in Zwijndrecht, samen maken we er een mooi feest van!

Poster met programma Koningsdag in Zwijndrecht

 

Uitgelicht

livecom.net chat