En de winnaars van de Sporthuldiging zijn...

Zwijndrechtse kampioenen zijn bekend!

De 11e editie van de Sporthuldiging op 24 januari 2020 was één groot feest. Bijzondere sportbeelden, mooie verhalen, 17 gewaardeerde genomineerden en uiteindelijk 8 terechte kampioenen.

De kampioenen

Sportman van het jaar is geworden: Rogier Dorsman van ZZ&PC de Devel. Sportteam Junioren van het jaar zijn geworden: Team softbal aspiranten van HSV Zwijndrecht. Sportvrouw van het jaar is geworden: Chantalle Zijderveld van ZZ&PC de Devel. Sporttalent van het jaar is geworden: Jay Stigter van Karate Instituur Wairando. Sportteam Senioren van het jaar zijn geworden: Old Stars Walking football van ZVV Pelikaan. En de Sportcoaches van het jaar zijn geworden: Rob van den Boomgaard van HSV Zwijndrecht, Jaap Tak van ZZ&PC de Devel en Joop Visser van Gymnastiekvereniging O&O.

Winnaars Sporthuldiging
Klik op de foto voor meer foto's van de genomineerden en winnaars. Fotografie: Martin Hulsman

Prijsuitreiking

Wereldkampioen Taekwondo Samira El Idrissi kwam speciaal voor de Sporthuldiging naar Zwijndrecht om twee winnaars bekend te maken. Samira is naast wereldkampioen Taekwondo ook  vlogger voor het project Gelijke Kansen en JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst)-ambassadeur, dit sluit mooi aan bij het thema 'Gezonde Sportkantine' van de Sporthuldiging dit jaar. Ook wethouder Ronald de Meij (Sport en Gezondheid) en Pauline den Hartog (voorzitter O&O) reikten prijzen uit.

Programma

Het voorprogramma was in handen van de 19-jarige sing- en songwriter Emma Beukelman met haar band. Wethouder Ronald de Meij ging kort in op het belang van bewegen en gezond eten. Daarna werd het publiek verrast door de ambassadeur van het Jeugdfonds Sport & Cultuur én wereldkampioen Groundmoves, Nasser El Jackson met Mehdi Amri, met freestyle voetbal <lees hier meer over Nasser El Jackson> een optreden door het junioren E-team van Twirl Accelerando en de O&O dancecrew.

Sportakkoord

Tijdens de Sporthuldiging werd ook de video over het Zwijndrechtse Sportakoord gelanceerd. In deze video benoemen Zwijndrechtse ambassadeurs de beweegdoelen voor onze gemeente. Met het Sportakkoord willen we er samen voor zorgen dat iedereen kan bewegen. Meer hierover lees je op de pagina over het Sportakkoord.

Stimuleringsprijs

De Rabobank reikte als JOGG-partner een stimuleringsprijs uit aan Groote Lindt. Als eerste Gezonde Kantine in Zwijndrecht ontvangen zij de prijs als steun in de rug om de kantine gezond te houden. Om andere verenigingen uit te dagen ook over te stappen naar een Gezonde Kantine, wordt de prijs volgend jaar weer uitgereikt.