Wijkhopper rijdt vanaf 2 december ook in Zwijndrecht

Wethouders Ronald de Meij (Wmo) en Tycho Jansen (Sociale Zaken) hebben vandaag de Wijkhopper geïntroduceerd in Zwijndrecht. Dit 'kleine broertje' van de Drechthopper gaat vanaf maandag  2 december korte ritjes verzorgen in de Zwijndrechtse wijken in aanvulling op het bestaande collectieve vervoer voor ouderen. De twee wethouders maakten vast een 'proefrondje' over de markt om zo het nieuwe vervoermiddel onder de aandacht te brengen.

De Wijkhopper verzorgt korte ritten in wijken binnen Zwijndrecht voor reizigers met een Drechthopperpas. Zij worden bij hun voordeur opgehaald en voor de deur van hun bestemming afgezet. De Wijkhopper kan een half uur van tevoren besteld worden en betalen gebeurt achteraf.

Mooie aanvulling

Wethouder Ronald de Meij: "De Wijkhopper is een mooie aanvulling op het vervoer dat we al kennen in Zwijndrecht, de Drechthopper en de Seniorenbus. Wij vinden het heel belangrijk dat mensen, ook als ze minder mobiel zijn, kunnen blijven meedoen in de samenleving. De Wijkhopper draagt daar aan bij. Ouderen en mensen met een beperking kunnen dankzij deze voorzieningen zelfstandig reizen en zo blijven deelnemen aan het sociale leven zonder een beroep te moeten doen op familie of vrienden."

Zijn collega Tycho Jansen is trots dat de Wijkhopper nog een tweede sociale functie heeft; het wagentje wordt namelijk bestuurd door chauffeurs die tot voor kort een uitkering hadden. Zij zijn via Baanbrekend Drechtsteden opgeleid tot chauffeur. "Zo snijdt het mes aan twee kanten: zij helpen onze inwoners bij hun sociale leven en onze inwoners helpen hen aan een nieuwe werkervaring."

Wijkhopper reserveren

Bent u in het bezit van een Drechthopperpas en betaalt u via een automatische incasso? Dan kunt u reizen met dit nieuwe vervoermiddel. De Wijkhopper rijdt op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Wilt u een rit bestellen of heeft u vragen? Bel naar: 088 505 8505. Of kijk op de website van Vivera  voor meer informatie.