Wie heeft de groenste tuin of balkon?

Deze zomer organiseert de gemeente Zwijndrecht de verkiezing 'De groenste Tuin van Zwijndrecht' om op een leuke manier aandacht te vragen voor het belang van bloemen en planten in uw tuin of balkon. 

Doet u ook mee? 

We vinden het belangrijk om Zwijndrecht groener te maken. Een groene tuin heeft namelijk veel voordelen. Zo nemen planten bijvoorbeeld regenwater makkelijker op, waardoor wateroverlast vermindert. Ook zuiveren planten de lucht, trekken ze insecten en vogels aan en zorgen ze voor verkoeling op hete dagen. Zwijndrecht groener maken doen we samen. Daarom nodigen we iedereen in Zwijndrecht en Heerjansdam van harte uit om mee te doen. Heeft u geen tuin? Doe dan mee met uw patio of balkon. De jury, waaronder wethouder Jacqueline van Dongen, beoordeelt en bekijkt de inzendingen. 

Mooie prijzen!

De winnaar krijgt niet alleen de titel 'Groenste tuin van Zwijndrecht', maar ook een heus wormenhotel. Met een wormenhotel wordt keuken- en tuinafval op een snellere manier omgezet in voedselrijke grond voor de tuin. Ook voor de nummers 2 en 3 zijn mooie prijzen te winnen. Voor de nummer 2 en de winnaar van het groenste balkon of patio is er een tuinbon van 150 euro te winnen, nummer 3 krijgt een bon van 75 euro. 

Hoe kunt u winnen?

De grootte van uw tuin speelt geen rol. Wat dan wel? Nou bijvoorbeeld de hoeveelheid groen in de tuin, hoe u omgaat met regenwater en of uw tuin veel insecten en vogels aantrekt. We kijken uit naar de groene tuinen en balkons!  

Hoe doet u mee?

Op de Wijkenwebsite leest u hoe u mee kunt doen en vindt u het inschrijfformulier. Heeft u vragen over de verkiezing? Neem dan contact op via wijkbureau@zwijndrecht.nl  of 078 770 37 05. Kent u trouwens de tuincheck-app al? Deze app laat u weten hoe groen uw tuin is en geeft tips hoe u uw tuin groener maakt. U downloadt de app via de appstore of via www.nationaletuincheck.nl